MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
10 bandemedlemmer kendt skyldige i drabsforsøg

10 bandemedlemmer kendt skyldige i drabsforsøg

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Endnu en afgørelse i bandekonflikten fra efteråret 2018 er faldet: Københavns Byret har torsdag kendt ti mænd skyldige i bl.a. drabsforsøg og våbenbesiddelse. Fire blev frifundet.

Den voldsomme konflikt mellem Brothas og NNV, der udspillede sig i Nørrebros gader for to år siden, har udløst flere retssager, og torsdag 17. december faldt den seneste afgørelse i Københavns Byret:

Ti mænd i alderen 22 til 41 år er blevet kendt skyldige i bl.a. drabsforsøg og våbenbesiddelse begået i en periode på otte dage.

De to drabsforsøg fandt sted såvel her på Nørrebro som i Nordvest, og ved begge episoder blev der brugt skydevåben. Derfor er de ti mænd også kendt skyldige i besiddelse af flere ulovlige skydevåben.

Fire af de oprindeligt 14 tiltalte blev frifundet i sagen.

Fire af de tiltalte blev i september 2018 anholdt i et sommerhus i Rødvig på Stevns. De resterende er siden blevet varetægtsfængslet løbende.

Strafudmålingen for de ti bandemedlemmer, der er fundet skyldige, forventes i begyndelsen af februar 2021.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X