MN logo rgb web 300x77
10 dømte for uroligheder efter Paludan-demo på Blågårds Plads

10 dømte for uroligheder efter Paludan-demo på Blågårds Plads

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Fire personer er i denne uge blevet dømt for deltagelse i urolighederne 14. april, hvilket bringer det samlede antal dømte op på 10. Yderligere ni personer er sigtet.

Det retslige efterspil efter optøjerne i forbindelse med den famøse Rasmus Paludan-demo 14. april i år er langt fra slut.

Københavns Politi oplyser, at der alene i denne uge er fire personer, der har modtaget en straf for deres rolle i urolighederne, og det bringer det samlede antal dømte op på 10 personer. Sammenlagt har de fået otte års fængselsstraf – heraf fire måneder betinget– for blandt andet at kaste med brosten, stole, fyrværkeri og glasskår mod politiet samt for grov forstyrrelse af den offentlige orden og overtrædelse af maskeringsforbuddet.

“Den massive uro, vold og hærværk, der fandt sted 14. april, var helt uacceptabel. Derfor er det meget tilfredsstillende, at der er afsagt en række domme, der er til at tage og føle på, og som forhåbentligt sender et klart signal om, at uroligheder bliver straffet hårdt,“ siger leder af Afdeling for borgernær kriminalitet, vicepolitiinspektør Jesper Beuschel, i en pressemeddelelse. 

Læs også: Efter urolighederne: Her er vores Nørrebro

Ud over de 10 dømte kan yderligere ni personer se frem til at modtage en indkaldelse til retten. Fire af dem sidder nu varetægtsfængslet, mens yderligere fem er sigtet – heraf én person under 15 år, meddeler politiet.

Allerede dagen efter urolighederne blev der nedsat en særlig efterforskningsgruppe, der siden har efterforsket de optøjer, der i løbet af dagen, aftenen og natten den 14.-15-. april bredte sig til andre dele af byen. Efterforskningen pågår stadig, og politiet forventer at foretage flere anholdelser i den kommende tid.  

Arkivfoto fra Nørrebrogade under urolighederne 14. april: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Foreløbigt er der faldet følgende domme (alder på sigtelsestidspunktet):

  • 17-årig mand idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel for at kaste minimum tre brosten mod politiet
  • 25-årig mand idømt et års ubetinget fængsel for at kaste en stol, træpæle og brosten mod politiet
  • 17-årig mand idømt otte måneders ubetinget fængsel for at kaste fyrværkeri, glasskår og sten mod politiet
  • 54-årig mand idømt ni måneders ubetinget fængsel for at medvirke til vold mod politiet
  • 17-årig mand idømt seks måneders fængsel, hvoraf de fire er betinget, for at kaste en plade, et bræt og en træpæl mod politiet. 
  • 22-årig mand idømt ni måneders ubetinget fængsel for at kaste en trægenstand mod politiet
  • 21-årig mand idømt et års ubetinget fængsel for at kaste to brosten, en spids lægte og en ukendt aflang genstand mod politiet (dom afsagt onsdag den 17. september)
  • 38-årig mand idømt ni måneders ubetinget fængsel for at kaste to sten mod politiet (dom afsagt onsdag den 18. september)
  • 17-årig mand idømt otte måneders ubetinget fængsel for at kaste et støtteben, en sten og en planke eller lignende genstand mod politiet (dom afsagt onsdag den 18. september)
  • 24-årig mand idømt otte måneders ubetinget fængsel for at kaste en sten eller lignende mod politiet (dom afsagt onsdag den 18. september)

Kilde: Københavns Politi

Todesgade 16. april, to dage efter urolighederne. Dette foto samt topfoto fra Nørrebrogade under urolighederne 14. april er taget af Lars Christian Vibild, @lcvibild

Læs også: Nørrebroere i fredelig demonstration mod Rasmus Paludan

Related Articles

X