MN logo rgb web 300x77
10 tips til din uge på Nørrebro

10 tips til din uge på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 5 år gammel
Fra bizar, japansk kultfilm over labskovs og lopper til protestsang for søerne. Her er 10 gode bud på, hvad du kan lave på Nørrebro i ugen, der kommer.

1. Bizar bio på Blågården. Gratisbiografen Laterna Magika har holdt flyttedag fra den sidste til den anden mandag i måneden og blænder denne gang op for den japanske kult-instruktør Takashi Miikes satiriske og stærkt bizarre superhelte-komedie ’Zebraman’. Filmen varer 115 minutter og vises på japansk med engelske undertekster. Aldersgrænsen er 15 år, stærke scener kan forekomme. Tid: Mandag 11. marts kl. 19.30. Sted: Støberiets café på 2. sal over Blågårdens Bibliotek, Blågårds Plads 5. Pris: Gratis.

2. Klimapolitikken til debat. Nørrebro Bibliotek og Blågårdens Bibliotek skyder en række debatmøder i anledning af det kommende folketingsvalg i gang med arrangementet ’Valgenes Store Spørgsmål #1: Klimapolitikken’ – med deltagelse af fagpersoner samt fire lokale politikere: Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet, Jonathan Ries fra Alternativet, Rosa Lund fra Enhedslisten og Bjarke Kværnø fra Venstre. Tid: Torsdag 14. marts kl. 17-19. Sted: Blågårdens Bibliotek, Blågårds Plads 5. Pris: Gratis.

3. Madhistorisk middag i Kogebogeriet. Sammen med historiker Dorthe Chakravarty skruer Kogebogeriet tiden 80 år tilbage og udforsker, hvad vi kan lære af besættelsestidens varemangel og rationering i en moderne verden, hvor vi skal spare på kødet, bruge naturen og gentænke aftensmaden for at sikre en bæredygtig fremtid. Aftenens menu er også skruet tilbage til 1940’erne og består af labskovs, æblekage m. rugbrødsknas og Richs kaffe. Tid: Torsdag 14. marts kl. 17-19. Sted: Kogebogeriet, Guldbergsgade 10. Pris: Foredrag + mad: 150 kr. Foredrag + mad + Dorthe Chakravartys bog ’Husmor i en rationeringstid – Køkkenliv under besættelsen’: 370 kr

4. Grøn reception i Rantzausgade. Efter et halvt år med byggerod på Rantzausgade 44 – der tidligere husede restaurant Provins og endnu tidligere baren Bar Ræv – sker der endelig noget på adressen. Plantedrengene, der blandt andet står bag Hala Ma Deli på Blegdamsvej, inviterer til åbningsreception på deres nye bistro Baka D’Busk, og i den anledning giver de et glas og lidt grøntsagssnacks til dem, der dropper forbi. Tid: Torsdag 14. marts kl. 17-21. Sted: Rantzausgade 44. Pris: Gratis.

(Og ja, det er ganske rigtigt den tredje grønne restaurantreception i Rantzausgade-kvarteret på en uge – læs om vinmanden og storrestauratøren Kenn Husteds nye restaurant Glou Glou her og om Sidecar-bagmændenes nye pizzeria Pico her.)

5. Kulturnat for de små. Den Lille Kulturnat foregår på fredag over hele byen, men hvis man gerne vil holde den lokalt, er der rige muligheder for det – fra gastronomi i børnehøjde på Meyers Madhus over blandt andet muligheden for at få taget fingeraftryk på Politimuseet, høre historier og bage vafler i Brorsons Kirke og tage med på Solens magiske rejse i Osramhuset – til gys og gru på kapellet på Assistens Kirkegård. Se nærmere beskrivelser, tidspunkter, adresser og salgssteder for kulturnatsarmbånd i Mit Nørrebros kalenderTid: Fredag 15. marts kl. 16-21. Sted: Se vores kalenderPris: 85 kr. for alle over 12 år. En voksen med armbånd kan frit tage fire børn med under 12 år. 

6. Åbningsis til en 5’er. Dagen derpå kan man så tage ungerne med til isbaren med Skandinaviens første nitrogenis, ISTID i Jægersborggade. Her fejrer ejerne deres femte sæsonåbning ved at servere frisklavet økologisk is for kun 5 kr. hele dagen – det gælder dog kun de små is, vil du op i en sunday eller en is-sandwich, må du slippe lidt mere. Og nej, du behøverikke have et barn med for at spise is på Nørrebro på en lørdag eftermiddag … Tid: Lørdag 16. marts kl. 12-19. Sted: Jægersborggade 13. Pris: 5 kr. og opefter.

7. Lopper med lopper på i Nørrebrohallen. Både lørdag og søndag står i vintagesalgets navn i Nørrebrohallen. Lørdag gælder det Tysklands angiveligt største Vintage Kilo Sale – altså, hvor prisen bliver fastsat efter tøjets/varernes vægt (så gælder det bare om at gå efter silken…) – og søndag indtages hallen af det tilbagevendende Veras Market (hvorfra billedet i toppen af artiklen stammer). Tid: Lørdag 16. marts kl. 11-18 og søndag 17. marts kl. 10.30-16. Sted: Nørrebrohallen. Pris: Henholdsvis 3 Euro (ja, beklager, men det er, hvad de selv skriver…) for Vintage Kilo Sale og 35 kr. for Veras Market.

8. Bøger med bøger på i Blågården. På lørdag begynder den nye børnelitteraturfestival ’Vi elsker bøger’, som gerne skulle få det til at myldre med læselyst, børnelitteratur, seje forfattere og magiske universer i biblioteksrum på tværs af byen. Festivalen fortsætter frem til og med næste søndag, læs mere i Mit Nørrebros kalenderTid: 16. marts kl. 10- 24. marts kl. 18. Sted: Blågårdens Bibliotek, Blågårds Plads 5. Pris: Gratis.

9. Tegninger i badet. Slut ugen af i afslappende omgivelser i Sjællandsgade Bad med to timers tegning med croquismodel. Du behøver ikke have prøvet croquistegning før for at deltage, du skal blot selv medbringe papir og tegneredskaber. Tid: Søndag 17. marts kl. 14-16. Sted: Sjællandsgade Bad, Sjællandsgade 12a. Pris: 60 kr.

10. Sang for søerne – ved søerne. Der er stor lokal modstand mod planerne om et skybrudsprojekt, som vil omdanne Sankt Jørgens Sø til søpark og forsinkelsesbassin. En af modstanderne er tidligere kulturminister m.m. Jytte Hilden, der selv bor i Vestersøhus ned til Sankt Jørgens Sø, og hun har derfor arrangeret fællessang for at undgå, at planerne bliver en svanesang for søerne, som vi kender dem. Denne søndag er fællessangen med deltagelse af historiker Carsten Fledelius. Tid: Søndag 17. marts kl. 15. Sted: Uden for Søpavillonen. Pris: Gratis.

Related Articles

X