Mit Nørrebro
17-årig sigtet for drabsforsøg i Fensmarksgade i aftes

17-årig sigtet for drabsforsøg i Fensmarksgade i aftes

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Efter et grundlovsforhør fredag eftermiddag er en ung mand varetægtsfængslet for besiddelse af skydevåben og sigtet for at have skudt en anden teenager i brystet med den hensigt at dræbe. Offeret er uden for livsfare.

Skudepisoden i Fensmarksgade torsdag aften er nu resulteret i, at en 17-årig mand er blevet varetægtsfænglset i surrogat i de næste 24 dage.

Han er sigtet for drabsforsøg på en jævnaldrende bekendt, men varetægtsfængslingen har grund i besiddelsen af skydevåben, som dommeren fandt, at der var særligt bestyrket mistanke om.

Episoden fandt sted på et værelse i Fensmarksgade klokken ca. 18.15 torsdag aften, og den formodede gerningsmand blev anholdt omkring tre timer senere. Offeret blev bragt til sygehuset og er meldt uden for livsfare.

Politiet har bekræftet, at skyderiet var led i en form for opgør mellem de to unge mænd, men har ikke oplyst ikke noget nærmere motiv. Dog understregede de, at der ikke var indikationer på, at der var tale om et bandeopgør.

Mere lys er der ikke blevet kastet på sagen siden, da både den tiltalte og offeret er beskyttet af navneforbud, og dommeren under grundlovsforhøret i dag valgte at lukke dørene af hensyn til efterforskningen.

Inden dørlukningen oplyste forsvarer Henrik Stagetorn ifølge Ekstra Bladet, at hans klient nægter sig skyldig og ikke ønskede at afgive forklaring i dag, men gerne ville vedstå sig den forklaring, han gav politiet i går – en forklaring, der altså ikke er kendt af offentligheden.

Dommer Jens Staunsbøl fandt ifølge Ekstra Bladet “bestemte grunde til at tro, at anholdte på fri fod kan påvirke sagens efterforskning”. Han valgte derfor at lade den sigtede varetægtsfængsle i såkaldt surrogat, hvilket fx kan betyde anbringelse i en social institution. Varetægtssurrogat anvendes især netop over for unge under 18 år.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X