MN logo rgb web 300x77
17-årig sigtet for drabsforsøg i Fensmarksgade i aftes

17-årig sigtet for drabsforsøg i Fensmarksgade i aftes

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Efter et grundlovsforhør fredag eftermiddag er en ung mand varetægtsfængslet for besiddelse af skydevåben og sigtet for at have skudt en anden teenager i brystet med den hensigt at dræbe. Offeret er uden for livsfare.

Skudepisoden i Fensmarksgade torsdag aften er nu resulteret i, at en 17-årig mand er blevet varetægtsfænglset i surrogat i de næste 24 dage.

Han er sigtet for drabsforsøg på en jævnaldrende bekendt, men varetægtsfængslingen har grund i besiddelsen af skydevåben, som dommeren fandt, at der var særligt bestyrket mistanke om.

Episoden fandt sted på et værelse i Fensmarksgade klokken ca. 18.15 torsdag aften, og den formodede gerningsmand blev anholdt omkring tre timer senere. Offeret blev bragt til sygehuset og er meldt uden for livsfare.

Politiet har bekræftet, at skyderiet var led i en form for opgør mellem de to unge mænd, men har ikke oplyst ikke noget nærmere motiv. Dog understregede de, at der ikke var indikationer på, at der var tale om et bandeopgør.

Mere lys er der ikke blevet kastet på sagen siden, da både den tiltalte og offeret er beskyttet af navneforbud, og dommeren under grundlovsforhøret i dag valgte at lukke dørene af hensyn til efterforskningen.

Inden dørlukningen oplyste forsvarer Henrik Stagetorn ifølge Ekstra Bladet, at hans klient nægter sig skyldig og ikke ønskede at afgive forklaring i dag, men gerne ville vedstå sig den forklaring, han gav politiet i går – en forklaring, der altså ikke er kendt af offentligheden.

Dommer Jens Staunsbøl fandt ifølge Ekstra Bladet “bestemte grunde til at tro, at anholdte på fri fod kan påvirke sagens efterforskning”. Han valgte derfor at lade den sigtede varetægtsfængsle i såkaldt surrogat, hvilket fx kan betyde anbringelse i en social institution. Varetægtssurrogat anvendes især netop over for unge under 18 år.

Related Articles

X