MN logo rgb web 300x77
21-årig mand varetægtsfængslet for lejlighedsfup på Nørrebro

21-årig mand varetægtsfængslet for lejlighedsfup på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
En ung mand er blevet anholdt og varetægtsfængslet i 27 dage for at have forsøgt at udleje en lejlighed, der ikke tilhørte ham.

Topfoto: Arkivfoto uden forbindelse til den aktuelle sag

Hvert år ved denne tid florerer det med falske udlejere, som forsøger at narre penge fra desperate boligsøgende – typisk studerende.

I år er ingen undtagelse, men heldigvis er byen blevet én boligsvindler mindre, efter at Københavns Politi tirsdag anholdt en 21-årig mand for bedrageri ved udlejning af en Nørrebro-lejlighed, der ikke tilhører ham. 

Manden blev ved et grundlovsforhør i Københavns Byret onsdag varetægtsfængslet i 27 dage, og da sagen er under efterforskning, ønsker Københavns Politi ikke at oplyse den nærmere beliggenhed af lejligheden.

Men de fortæller, at anholdelsen skete efter tip fra en opmærksom borger, og at manden blev anholdt, netop da han skulle modtage forudbetalt husleje fra en potentiel lejer.

“Det er en alvorlig sag, og jeg er glad for, at vi fik anholdt manden, inden flere borgere blev lokket til at betale penge for en lejlighed, de aldrig vil komme til at bo i,” siger leder af Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, vicepolitiinspektør Peter Reisz, og fortsætter:

“Lige nu er der rigtig mange unge, der leder efter studieboliger, og sagen her viser desværre, at det er nødvendigt at være meget opmærksom på at få kontrolleret, hvem man laver aftaler med.”

Hver 10. studerende har oplevet boligsnyd

Ifølge en undersøgelse foretaget i 2016 af Danske elever og Studerendes Kollegieråd har omtrent hver tiende elev eller studerende på landsplan været udsat for snyd på boligmarkedet.

Blandt de adspurgte har fem procent oplevet at blive afkrævet ’penge under bordet’ til sælger/udlejer, mens tre procent har oplevet at blive snydt for forskud eller indskud ved, at udlejer enten har udlejet eller solgt en ikke-eksisterende bolig, skriver Videncentret Bolius.

Hvis du vil undgå, at du selv eller boligsøgende, du kender, bliver snydt af falske udlejere, kan du finde gode råd her:

• Politi.dk: Undgå svindel med lejeboliger

• Københavns Politi: Er du på jagt efter en studiebolig i København? (video)

• Videncentret Bolius: Sådan undgår du snyd, når du skal leje en bolig

På hjemmesiderne www.tinglysning.dk eller www.boligejer.dk kan du finde flere oplysninger om, hvem der ejer den bolig, du overvejer at leje.

Related Articles

X