MN logo rgb web 300x77
3 x 2200: Asiatisk takeaway

3 x 2200: Asiatisk takeaway

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Nørrebro bugner af næsten uoverskuelige mængder af god mad og drikke fra hele verden. Derfor vil vi fremover en gang om ugen guide dig til nogle af bydelens bedste måltider, fødevarer, drikkevarer, restauranter, caféer, barer og specialbutikker. Velbekomme!

I forbindelse med corona-nedlukningen i foråret var vi vist flere, der lagde lidt hyggekilo på sidebenene og måske opdagede det bekvemme ved at bestille takeaway fra de mange spændende og meget forskellige lokale madsteder her på Nørrebro.

Hjemme hos os blev vi nærmest på fornavn med de hurtige bude, som leverede mad, og vi glædede os over at kunne støtte de trængte lokale restaurationer med et lille bidrag – samtidig med, at manden fik en pause fra madlavningen efter en lang hjemmearbejdsdag, hvor både online-undervisning, Zoom-møder og hjemmeskoling af børnene til tider godt kunne blive lidt meget.

Mange af de mere etablerede spisesteder på Nørrebro laver faktisk takeout, selvom de måske ikke reklamerer voldsomt med det. Nogle af dem har ikke logistikken til at bringe ud, men du kan stadig selv hente maden og tage den med hjem, eller du kan finde et af de mange nærliggende små grønne åndehuller på Nørrebro og nyde din takeout dér.

Ikke et ondt ord om pizza (dem vil jeg tværtimod komme til give mange anbefalinger af), men nogle gange har man bare mere lyst til et lettere og mindre brødfyldt alternativ,.

Derfor vil jeg i denne ombæring gerne give tre bud på spisesteder, der tilbyder lækker og velsmagende asiatisk mad – lige til at tage med hjem:

Takii, Jagtvej 113

Takii er en japansk sushirestaurant, som tilbyder sushi efter et ’all you can eat’-koncept.

De er dog, som jeg – og sikkert også dig – imod madspild, så det fine er, at du bestiller din ønskede sushi via en tablet på restauranten. På den måde undgår de ikke alene madspild – gæsten sikrer sig også frisklavet sushi. 

Når det gælder takeaway, har Takii både månedstilbud og menuer ud over a la carte menuen. Du kan vælge mellem sushi, sashimi, rispapir og sticks. 

Jeg anbefaler, at du prøver nr. M34: Salmon Lover 8 stk., som er indbagt med en sprød asparges, agurk og avocado, toppet med laks og aioli til 115 kr. 

Bagefter kan du prøve nr. Y6, som er 4 stk. anbefalelsesværdige lammesticks til 105 kr.

Nr. 20 er det smukkeste Masago, og du kan få 4 stk. for 80 kr. 

Derudover kan jeg anbefale nr. S4, som er Kimchi-saltsyltet kinakål marineret i chili.

Bestilling foregår online på takii.dk

Nha Trang, Jesper Brochmands Gade 11

Nha Trang er en vietnamesisk perle, hvor du får autentisk og veltillavet vietnamesisk mad. 

Jeg faldt for første gang over stedet for flere år siden, da min datter på sin fødselsdag ønskede, at vi skulle spise et sted, hvor man lavede sine egne rispapirruller ved bordet. Det var en kæmpe succes, og værtskabet var behageligt og varmt.

På deres hjemmeside (nhatrang.dk) kan man ikke umiddelbart se, at de tilbyder takeaway, men det gør de – og så giver de tilmed 10 pct. rabat, for som indehaveren siger, så bor der mange studerende i området, som også skal have noget godt at spise. 

Priserne er i det hele taget meget venlige:

Forretterne ligger på 30 kr. for en grøntsags- eller kyllingesuppe. Og for 108 kr., som er den dyreste forret, får du Wanton nuddelsuppe med stor rejer, indbagt svinekød og char siu (krydret svinekød).. 

Hovedretterne ligger i prisniveauet fra 118 kr. for den billigste til 158 kr. for den dyreste.

For bestilling kontakt restauranten på telefon 32 16 18 88.

A-roii, Guldbergsgade 21

Thailandske A-roii er lillesøster til Michelin-restauranten Kiin Kiin, hvilket både giver høje forventninger og måske en indledende bekymring over, hvad det betyder for prisen. 

Heldigvis forsvinder bekymringerne hurtigt, for A-roii har lagt sig på et meget fornuftigt og venligt lokalt niveau – og de mange skønne smagsindtryk og smukke farvekombinationer indfrier alle forventningerne.

Her kan du til forret bestille bl.a. nr. 26, som er Gao Bao-hvedebolle, klassisk med braisseret gris & hoisin-mayo til 55 kr., eller nr. 24. – friske ruller med andeconfit & rejer med jordnøddedip, 2 stk. for 55. kr.

Og til hovedret kan du forkæle dine smagsløg med nr. 91, Panaeng-karry med oksekød og jasminris til 105 kr. eller nr. 30, deres berømte asian style spareribs med sød soya & ingefær til samme beløb.

For bestilling lægger du blot i kurven på A-roiis hjemmeside

Med ønsket om en dejlig weekend & velbekomme!

Camilla Plougsted er uddannet sommelier og har de seneste seks år boet på Nørrebro, hvor hun via sit firma Vin og Foredrag bl.a. samarbejder med det lokale spiseri Send Flere Krydderier.

Related Articles

X