MN logo rgb web 300x77
3 x 2200: Et godt glas rødvin til din (aflyste) efterårsferie

3 x 2200: Et godt glas rødvin til din (aflyste) efterårsferie

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Når du ikke kan komme ud at rejse, må du gerne forkæle dig selv herhjemme med et godt glas vin fra varmere himmelstrøg. Derfor har vi i Nørrebros vinbutikker fundet tre gode Pinot Noir fra henholdsvis Frankrig, Grækenland og Slovenien.

Det bliver sværere og sværere at komme ud at rejse – men så må vi være kreative og skabe lidt af feriestemningen herhjemme.

En af måderne at dulme udlængslen og forkæle dig selv i din stavnsbundne efterårsferie på er ved at unde dig selv en anderledes vinoplevelse, som du måske normalt kun ville have fået på en bar eller restaurant under varmere himmelstrøg,

Derfor får du her mine anbefalinger til tre gode og knap så kendte vine lavet på den ellers kendte og elskede drue Pinot Noir. 

Ved at lade eventyrlysten vælge vinen støtter du samtidig en lokal vinhandler, som har gjort sig umage med at hente netop denne vin hjem til Nørrebro.

Young Vines Xinomavro 2018 fra Thymiopoulos, kr. 179,-

Thymiopoulos ligger i Naoussa i Makedonien, og Xinomavro er Grækenlands svar på Pinot Noir. 

Druerne kommer fra de helt unge økologisk-biodynamisk dyrkede stokke på kun 7-12 år. Vinen er en skøn blanding af røde frugter som kirsebær, jordbær og hindbær med de klassiske tertiære noter, som vi kender fra Pinot Noir, som skovbund, røg og læder. 

Man fornemmer også en dybde i vinen og får nogle sekundære noter af lidt mørkere frugt som brombær samt af tobak og vanille. 

Fundet hos:

Oinofilia
Blågårds Plads 6A
Tlf. 27 16 00 69

Maranges 1er Cru ‘La Fussière’ 2017 fra Ami, kr. 500,-

Et glimrende eksempel på en anderledes og første klasses Pinot Noir er denne naturvin fra Côte de Beaune i Bourgogne, Frankrig.

Det er en blød og frugtdrevet vin, som byder på modne røde bær som kirsebær, jordbær og hindbær. En fornemmelse af tomat i næsen og en floralitet af blå blomst og en underliggende frisk skovbund.

Fundet hos:

Rødder & Vin 
Ravnsborggade 8
Tlf. 27 20 27 84

Burja Estate Noir 2017, kr. 255,-

Burja Estate ligger i Vipavadalen i Slovenien ganske tæt på grænsen til Italien. Vinmageren Primoz har tidligere arbejdet i Bourgogne for Domaine Leroy. 

Vinstokkene er 10-20 år gamle og vokser i 220-260 meters højde, og jordbunden er overvejende bjergarten flysch. Alle markerne er under omlægning til biodynamisk landbrug, og der tilsættes meget lave mængder sulfit til vinen. 

Vinen har en behagelig og genkendelig frugt af røde bær, som man forventer af Pinot Noir. En dejlig og let tilgængelig vin, som kan nydes til mad eller alene.

Fundet hos:

Terroiristen 
Jægersborggade 52
Tlf. 36 90 60 40

Related Articles

X