Mit Nørrebro
3 x 2200: Søndagssnegle til selvforkælelse

3 x 2200: Søndagssnegle til selvforkælelse

Det er efterår, det er gråt, det er weekend. Har du fortjent en søndagssnegl? Det tror vi nok, du har!

Efteråret kan være noget af det smukkeste, men desværre følger der også regn, rusk og kulde med årstiden – så
vi rykker indendøre og tættere sammen på sofaen med et varmt tæppe, mens vi finder stearinlysene
frem.

Vi sidder og hygger, og så er det jo oplagt med en kop varm te eller kaffe sammen med en søndagssnegl
for at forkæle os selv.

Hvis du har læst mine tidligere anbefalinger her i Mit Nørrebro, har du for længst gennemskuet, at denne
blog handler om hverdagsforkælelse og luksus – hvordan man lige med små tiltag får løftet hverdagen
lidt op over deadlines og madpakkestressen.

Da jeg spurgte hos flere bagere efter en Søndagssnegl, fik jeg at vide, at det havde de ikke – derimod havde de
kanelsnegle, direktørsnegle, franske snegle, romsnegle, københavnersnegle m.v.

Kært barn har mange navne … men hvis jeg køber en snegl og spiser den om søndagen – er det så ikke en
Søndagssnegl?

7-Eleven, Nørrebrogade 155

En kanelsnegl lavet på bløddej, så stor som en frokosttallerken og med hvid glasur.

Den er også lidt til den tunge side og umiddelbart svær at konsumere alene. Til gengæld får man virkelig meget for
pengene. Der er meget mad i 7-Elevens snegl, som er en blanding af brød og snegl.

Jeg kan rigtig god li’ denne form for snegl – den er både blød og fedtet af sukker.

Med rigelig hvid glasur på toppen får man et skud sukker, så man næsten når ind i næste uge uden hjælp fra den ellers
oplagte makker dobbelt-espresso’en.

Kr. 15,-

Brødværten, Griffenfeldsgade 56

En flot, stor kanelsnegl. Marginalt mindre end bløddejssneglen fra tidligere, men med en helt anden dej.

Sneglen formår at være både sprød, snasket og sej på den gode måde.

Det er en virkelig en stor snegl, og alle, der deltog i testsmagningen herhjemme, var enige i, at det var en rigtig god snegl – dog kunne jeg
godt have ønsket mig mere glasur på toppen.

Prisen på kr. 16,- er til gengæld en god bonus og efterlader en med et glad Dankort – og det kan jo ellers ofte nok være i lettere chok efter en tur hos bageren en søndag morgen, når familien skal forkæles med morgenbrød. Det er bestemt ikke tilfældet hos Brødværten.

Lagkagehuset, Sortedam Dosseringen 9

En meget veldrejet kanelsnegl fra Lagkagehuset med et strejf af vanillecreme.

Den sprøde snegl er i det hele taget fyldt af velsmag, og en meget generøs hånd har sørget for, at der ikke mangler glasur.

Vi delte sneglen i fire dele og fik en lille himmerigsmundfuld hver. Der var udbredt enighed om, at det er en af de bedste snegle, vi har smagt herhjemme.

Prisen på kr. 22,- er i den dyre ende for en snegl – men i dette tilfælde var det glade penge givet ud.

Camilla Plougsted er uddannet sommelier og har de seneste seks år boet på Nørrebro, hvor hun via sit firma Vin og Foredrag bl.a. samarbejder med det lokale spiseri Send Flere Krydderier.

X