MN logo rgb web 300x77
Årets WorldPride parade får en rute gennem Nørrebro

Årets WorldPride parade får en rute gennem Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

En af de i alt seks pridemarcher mod Fælledparken lørdag 21. august kommer til at gå gennem Nørrebro med start fra Den Sorte Plads.

Topfoto: Det er første gang i en årrække, at Copenhagen Pride går gennem Nørrebro. Billedet her er fra Prideparaden på Frederiksberg i 2019. Foto: Mette Trudsø.

Skal du ud og vifte med det regnbuefarvede flag den sidste lørdag i Pride-ugen, har du nu hele to muligheder for at gøre det her på Nørrebro.

Copenhagen Pride har fredag bekræftet, at en af årets seks WorldPride-parader kommer til at gå gennem Nørrebro – nærmere betegnet fra Den Sorte Plads til Fælledparken, hvor de seks optog mødes.

Optoget sætter i gang fra pladsen kl. 15.20, og det forventes at tage omkring en halv times tid at komme frem til Fælledparken via den 2,2 kilometer lange rute.

Grundet corona-restriktioner er det kun registrerede grupper, der kan gå med i selve paraden, som er fuldt booket, men alle er velkomne til at møde op og se og følge paraden på ruten.

Nørrebroruten til Copenhagen Pride/WorldPride er den gule rute, og deltagerne mødes med deltagerne fra de fem øvrige ruter i Fælledparken. Udsnit af foto/kort af Karl Bewick på Unsplash fra Copenhagen Prides hjemmeside.

Nørrebro Pride marcherer som planlagt

I forvejen har den lokale Nørrebro Pride annonceret deres parade fra Nørrebro Station med afgang kl. 12.

Denne mindre og mindre mainstream parade endnu en gang trukket store overskrifter i flere landsdækkende medier – ikke mindst på grund af, at man til Nørrebro Pridens åbningsfest nægtede adgang for hvide og heteroseksuelle.

Til paraden lørdag er alle dog velkomne – dog med den sædvanlige betingelse, at QTIBIPOC-personer (som står for Queer, Trans, Intersex, Black, Indigenous, People of Colour) går forrest i paraden.

“Tiden er til at skabe forståelse”

Nørrebro Pride har ikke selv ønsket at udtale sig til pressen, men hos Copenhagen Pride understreger man, at der efter deres mening er plads til begge arrangementer.

“Nørrebro Pride er på sin vis opstået som et modsvar til os – et alternativ for personer der ikke føler sig set og hørt tydeligt nok i vores mainstream tilgang, og det ser vi intet problem i. At vi ser forskelligt på en del ting, er ingen hemmelighed, og vores måder at italesætte tingene på er også meget forskellig. Men udfordringerne er reelle og ønsket om at skabe synlighed og positiv forandring deler vi,” lyder det således i en udtalelse fra Copenhagen Pride, der fortsætter:

“Tiden lige nu – i disse dage – er ikke til splittelse eller voldsomme anklager, der baserer sig på semantik eller på misforståelser og faktuelle fejl. Tiden er til at skabe forståelse, sammenhold og positive resultater.”

HER FOREGÅR PRIDEPARADERNE

Lørdag den 21. august kl. 12: Nørrebro Pride parade fra Nørrebro Station. Paraden bevæger sig mod og slutter i Folkets Park.

Lørdag den 21. august kl. 15.20: Copenhagen Pride/WorldPride parade fra Den Sorte Plads (Superkilen). Paraden bevæger sig mod og slutter i Fælleparken.

Related Articles

X