Mit Nørrebro

#StøtLokalt: Sæt fut i familiefesten med Slaget om Nørrebro

#StøtLokalt: Sæt fut i familiefesten med Slaget om Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 10 måneder gammel
Bag adventsgaven #1: Grafisk designer Sune Frantsen har lavet et brætspil, der rummer alt det bedste fra Nørrebro: intriger, action, ladcykler, kridtmaling og øl – og meget mere. Få historien bag Mit Nørrebros første adventsgave her.

Mangfoldighed. Uforudsigelighed. Og en hel del anarki.

Det er i store træk en meget god beskrivelse af Nørrebro – og det er i høj grad, hvad man får, når man kaster sig over det nye brætspil ’Slaget om Nørrebro’.

Brætspillet er udviklet af grafisk designer Sune Frantsen, der har boet på Nørrebro i 13 år og slet ikke kan slippe bydelen igen, selvom han af familiemæssige årsager ikke bor her længere.

Vi har lovet Sune at skrive, at han savner Nørrebro – og kærligheden til bydelen stråler da også ud af spillet, som kommer hele vejen rundt i bydelens brogede historie og beboersammensætning.

Alene selve gameplayet passer meget godt til Nørrebros mangfoldighed, idet der er tale om en slags brætspillenes gadekryds – en blanding af bygge-og grundelementet fra Matador, missions-elementet fra Risk og så en hel del action, intriger og generel uforudsigelighed, som er udviklet inde i Sunes hoved.

Anarkist, hipster eller bandemedlem?

Du kan futte rundt på brættet og købe Nørrebrogade, Dronning Louises Bro eller Folkets Park, men du kan også udføre missioner som henholdsvis anarkist, hipster og bandemedlem.

Som anarkist skal du selvfølgelig standse bydelens gentrificering, og den mission kan du gennemføre ved blandt andet at brænde en grund med minimum to huse ned samt genopføre Jagtvej 69. 

Er du bandemedlem, kommer du frem i spillet ved at eje fx Mjølnerparken eller den i sin tid stærkt sønderskudte og nu for længst lukkede netcafé Surf & Play i Rantzausgade.

Og spiller du hipster-kortet, gælder det selvfølgelig om at bygge en natklub på Klamydiaslottet, eje ølbaren Mikkeller eller lande på Forældrekøb.

Kridtet kan blive din skæbne

Du kan også lande på feltet Skæbnen, og her kan alt ske – nøjagtigt som i det virkelige liv på Nørrebro:

“Din affaldscontainer er sat i brand. Vent en omgang imens du slukker den.”

“Der er bilfri dag på Nørrebrogade. Vent en omgang imens du maler med kridt.”

Eller den subtilt gentrificerings-kommenterende:

“Du bestiller en hindbærsnitte i Lagkagehuset. Betal 1.000 kr.”

Sune Frantsen forklarer selv spillets mange ironiske referencer således:

“I mine 13 år på Nørrebro har jeg set bydelen forandre sig og gå fra knivstikkeri i min baghave til at blive gentrificeret via fx forældrekøb og hippe caféer. Så alle aspekter af Nørrebro skulle selvfølgelig med. Skal man tage kærligt pis på nogen, skal man tage pis på alle de forskellige dele af Nørrebro, høj som lav.”

Første oplag – 300 styk – af Spillet om Nørrebro er allerede revet væk.

Men Mit Nørrebro har naturligvis sikret sig et eksemplar, som du nu kan vinde ved at deltage i vores adventskalender-konkurrence på Facebook, der løber frem til onsdag den 2. december kl. 12.

KLIK HER for at deltage i konkurrencen om brætspillet Slaget om Nørrebro

Skulle du ikke være så heldig at vinde Slaget om Nørrebro i Mit Nørrebros adventskalender, kan du forudbestille et eksemplar fra 2. oplag, der ligger klar til februar, på hjemmesiden her.

Vil du gerne give spillet i julegave, har Sune – som den professionelle grafiker, han er – været så forudseende at lave et sejt gavebevis, som du selv kan printe ud.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X