MN logo rgb web 300x77
#StøtLokalt: Lokalt designede T-shirts sætter kulør på grå december

#StøtLokalt: Lokalt designede T-shirts sætter kulør på grå december

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Bag adventsgaven #2: Det nørrebroske herretøjsmærke Han Sole giver et solidt og tiltrængt skud farve og humor til en grå og corona-ramt tid. Designeren er en del af 15 år gamle designerkollektiv Polymorph på Jagtvej.

Hvis du i løbet af de seneste 15 år har tilbragt mere end et par uger som nørrebroer, er du sikkert på et eller andet tidspunkt gået forbi designerkollektivet Polymorph på Jagtvej.

I de lave butiksvinduer på strækket mellem Kronborggade og Hørsholmgade står en række mannequin-dukker, hvis tøj med skæve, anderledes snit, mønstre og farver tydeligt signaler, at her er der ikke tale om masseproduktion.

Og her holder tøjdesigner – eller tekstilformgiver, som hun selv benævner sig – Tina Svane til.

Verden er i farver – og Nørrebro er mit psykedeliske centrum.

Hun er kvinden bag herretøjsmærket Han Sole, hvis spraglede, humoristiske T-shirts du kan vinde et eksemplar af i denne uges adventskalender.

“Verden er i farver – og Nørrebro er mit psykedeliske centrum,” siger hun selv om såvel sine T-shirts som om del bydel, hvor hun selv har boet i 30 år.

Tina Svane var selv med til at starte Polymorph dér for 15 år siden, og selvom hun for nogle år siden overvejede at gå solo, så endte hun med blot at gøre det i selve navnet på sit tøjbrand Hun Solo.

Og da hun så mødte sin nuværende kæreste Søren og en dag ville sy ham en T-shirt, så fik hun lyst til at prøve noget helt nyt.

“Det er ikke, fordi jeg synes, der er noget galt med mandemoden som sådan … men den er meget ensformig – meget mørkeblå, sort, grå og hvid, og fred være med det, men jeg havde bare lyst til at bringe lidt mere knald ind i det,” fortæller Tina Svane.

Et nyt univers – med et twist

Hun begyndte at gå amok i farverige, mønstrede stoffer med fx slik, øldåser og sculls og følte det som et helt nyt univers, der åbnede sig.

Det blev til herremærket Han Sole, der lige præcis uden at bryde diverse mærkevarelovgivninger lægger sig tæt op ad Star Wars-karakteren Han Solo.

“Jeg er ikke selv kæmpe Star Wars fan – som min kæreste er. Men jeg har da været trukket med i biffen og se flere af filmene, og jeg elsker universet og karaktererne, og særligt navnene synes jeg er ret sjove. Og da jeg i forvejen havde Hun solo, lå det jo til højrebenet, at herremærket skulle hedde Han Sole,”  siger hun.

Ud over de mønstrede stoffer er Han Soles T-shirts kendetegnet ved at have små citater på vaskemærkerne (tjek selv!) og ved at være det, Tina Svane kalder ’T-shirt with a twist’: hun har som en lille detalje skubbet sidesømmen i den ene side, så den er bevidst skæv:

“Så bliver den heller ikke vasket skæv i vask – for den er skæv i forvejen,” siger hun om sine T-shirts, som hun syr i op til XXXL i ganske få eksemplarer.

Det er på ingen måde nogen guldgrube for nogen af os – vi gør det simpelthen, fordi vi elsker det.

“Jeg kalder det uniki – i flertal, fordi jeg kan ikke garantere, at du er den eneste, der har lige præcis den dér T-shirt, men jeg gider simpelthen ikke lave så mange af den samme. Jeg bliver helt høj, hver gang jeg køber nyt stof, så at skulle sidde og sy fem T-shirts i det samme stof ville få mig til at kede mig,” siger tekstilformgiveren, der typisk køber én meter af et bestemt stykke stof, hvilket passer til at lave to T-shirts af en hvilken som helst størrelse.

Stofrester bruger hun til at lave fx små pennalhuse, punge og brilleetuier – ligesom hendes kolleger i designkollektivet også forsøger at tænke i økologi og upcycling ved at bruge stofrester til fx trusser, vanter og p.t. corona-stofmasker.

“Det er på ingen måde nogen guldgrube for nogen af os – vi gør det simpelthen, fordi vi elsker det, og fordi vi har et rigtig godt og hyggeligt samarbejde hernede. Og så synes vi selv, vi laver nogle ret fede ting.”

KLIK HER for at deltage i konkurrencen om en valgfri T-shirt fra Han Sole i Mit Nørrebros adventskonkurrence på Facebook. Konkurrencen løber indtil tirsdag den 8. december 2020 kl. 12.

Skulle du ikke være så heldig at vinde en af Han Soles T-shirts i Mit Nørrebros adventskalender, kan du altid kigge forbi Polymorph på Jagtvej 31 i åbningstiden tirsdag-fredag 12-18 og lørdag 11-15.

Du kan også skrive til Tina Svane på Han Soles Instagramprofil @hansoleclothing

Related Articles

X