MN logo rgb web 300x77
Bag facaden: Se, hvordan lokale kunstnere og designere arbejder

Bag facaden: Se, hvordan lokale kunstnere og designere arbejder

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Hvordan bliver et maleri, et smykke, et stykke unikatøj eller en overdådig blomsterkreation til? Det kan du opleve på lørdag, når en række designere og kunstnere her på Nørrebro holder Åbne Værksteder.

Flere steder rundt omkring bag facaderne her i 2200 N bliver der skabt de smukkeste, vildeste og nogle gange mest provokerende kreationer.

Materialerne omfatter alt fra stof i metermål over ler og metal til levende planter, og metoderne er lige så forskellige som de endelige værker, der en dag ender hjemme hos eller på kroppen af en glad køber.

Du kan nu komme til at følge den skabende proces på helt tæt hold, når en række lokale kunstnere og designere på lørdag eftermiddag åbner deres værksteder for interesserede besøgende på ni forskellige adresser her i bydelen.

Initiativtageren til dagen Åbne Værksteder er den lokale tekstildesigner Katja Maria Gusa, der fik ideen, da en kunstner en dag inviterede hende ned i sit værksted.

“Udefra så det kedeligt ud med grimme, hvide persienner, så jeg var målløs over, hvor fantastisk der var nede i selve værkstedet, hvor hun med sin keramik havde gang i en slags havunivers. Jeg blev helt blæst omkuld,” fortæller Katja Maria Gusa, der sjovt nok ikke selv deltager i de Åbne Værksteder.

“Jeg er typen, der gerne vil være i fred, når jeg arbejder, så måske er det lidt mærkeligt, at jeg arrangerer det her. Men andre vil gerne vise deres arbejdsprocesser frem, og så synes jeg, det er værd at gøre opmærksom på både for fagenes og for bydelens skyld,” siger hun.

Bjørn Ignatius Øckenholt arbejder for tiden på en udstilling til Sjællandsgade Bad, hvor han blandt andet har fundet inspiration fra badekarrenes løvefødder. Topfoto: Ignatius med hovedbeklædningen til sit Pride-kostume, som han typisk arbejder på gennem et halvt års tid.

En af de deltagende kunstnere, Bjørn Ignatius Øckenholt, slår netop gerne dørene på vid gab for dem, der gerne vil se, hvad han går og laver.

“Det er ganske rigtigt meget forskeligt, hvordan folk har det med det. Her hos os sidder vi flere, og nogle foretrækker som jeg at sidde ud til gaden, andre foretrækker at sidde ud til gården. Jeg er selv meget lidt privat og har det skønt med, at folk kan kigge herned hele døgnet, mens jeg går og arbejder,” siger han.

Åbent Værksted er dog ikke en heldøgnsforestilling, men finder kun sted på lørdag 1. juni kl. 12-17 – så grib chancen, mens du kan. Flere af værkstederne er ikke synlige udefra, så giv ikke op, hvis du møder op til en umiddelbart ’død’ adresse, men tag et kig ind bag facaden … 

Her kan du gå til Åbne værksteder • Lørdag 1. juni kl. 12-17

• Kunstkeramiker Tina Austen, Heinesgade 13

• Blomsterdesigner Bo Büll, Bjelkes Allé 17A

• Billedkunstner Lise Eiler, Esromgade 15, 2, 1. Sal

• Billedkunstner og grafiker Mads Rafte Hein, Tophat Atelier, Hans Tavsens Gade 3, kælderen

• 3D-grafiker og animator Søren Jacobsen, Esromgade 15

• Tøjdesigner Dorte Maabo, One Off by Maabo, Blågårdsgade 23

• Designfællesskabet Polymorph (tøj og smykker), Jagtvej 31

• Billedkunstner Nille Winther,  Jagtvej 133

• Ignatius.dk: Billedkunstnerne Bjørn Ignatius Øckenholt, Lene Berg, Michael Schiøler Tingsgård, Bolette Lykke Kehler, Prinsesse Charlottes Gade 49

Related Articles

X