Mit Nørrebro
Bandekrig blusset op: Dele af Nørrebro bliver igen visitationszone

Bandekrig blusset op: Dele af Nørrebro bliver igen visitationszone

Københavns Politi vurderer, at der udspiller sig en voldelig konflikt mellem to københavnske bandegrupperinger og opretter derfor to visitationszoner, hvoraf den ene omfatter dele af Nørrebro.

Så er det på den igen: fra i dag, onsdag den 17. november kl. 18.00, er store dele af Nørrebro atter udpeget til visitationszone.

Det sker typisk, når Københavns Politi vurderer, at bandekrigen i byen er blusset op – og det er også tilfældet her.

Anledningen til oprettelsen af de i alt to visitationszoner skal dog ikke umiddelbart findes i hændelser her på Nørrebro.

Politiet angiver derimod to nylige episoder i andre bydele i forbindelse med udnævnelsen af de nye visitationszoner: Skyderiet mod en gruppe personer ved en kiosk i Tingbjerg 11. november og en anden skudepisode ved en kiosk på Bisiddervej i Nordvest – lige på grænsen til Nørrebro – 16. november.

Visitationszone 1 omfatter derfor også Tingbjerg-Husum, mens visitationszone 2 ud over store dele af Nørrebro dækker betydelige dele af Nordvest og Emdrup samt en del af Ydre Østerbro.

Visitationszonerne er foreløbigt gældende frem til onsdag den 1. december 2021 kl. 18.00.

Hvad er en visitationszone?
Politiet har siden 2004 kunnet oprette visitationszoner, hvor de, uden konkret mistanke, kan foretage stikprøvevisitationer af personer, af personers ejendele samt af biler, der befinder sig inden for zonen.

Visitationszone 2, der omfatter Nørrebro: Nørrebrogade – Jagtvej – Ågade – Bispeengbuen – Borups Allé – Hareskovvej – Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Allé – Sankt Hans Torv – Fælledvej til Nørrebrogade.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X