Mit Nørrebro
Baren med plads til alle – også dem med diagnoser

Baren med plads til alle – også dem med diagnoser

Mikrobryggeriet People Like Us har netop kunnet byde velkommen til en ny, kapitalstærk investor og et samarbejde med Vækstfonden. Og det til trods for – eller rettere netop fordi – virksomheden og den tilhørende ølbar primært ansætter mennesker, der normalt befinder sig på på kanten af arbejdsmarkedet.

People Like Us Beer Bar på Jagtvej bidrager til billedet af det mangfoldige Nørrebro og skiller sig ud fra andre barer og arbejdspladser ved primært at ansætte mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Det drejer sig fx om mennesker, der har forskellige diagnoser som ADHD, depression, PTSD og bipolar lidelse og derfor hurtigt kan blive stemplet som “ikke til rådighed for arbejdsmarkedet”, hvis de ikke er i stand til at arbejde 37 timer om ugen.

Den opfattelse vil People Like Us gerne vil gøre op med, fortæller bestyrer af People Like Us Beer Bar, Flemming Christensen.

For ham handler det først og fremmest om at se menneskene og deres kompetencer frem for at se dem som deres diagnoser. Derfor opererer personalet i baren fx med et ‘safe word’, som de kan bruge, hvis de bliver overstimulerede.

Ny investor i ryggen
ogSparekassen Kronjylland, der begge vil bidrage til at sikre den fortsatte soliditet. Alle ser de et stort potentiale i socialt bæredygtige løsninger. Med ny kapital i ryggen, samt ny retning, er People Like Us nu klar til at indfri ambitionen om vækst, også internationalt.

People Like Us Beer Bar er med i Mit Nørrebros medlemsordning, hvor du kan få 15% rabat.

Der er ikke kun én rigtig måde at være på – og være på arbejdsmarkedet på. Det har People Like Us bevist. Virksomheden har netop annonceret, at de har fået en ny investor ombord og samtidig fået Vækstfonden tilknyttet som samarbejdspartner. Filmen er lavet af Christine Sofie Hanberg, Emma Märtens Christensen, Amanda Hansen Bahl og Johan Bregnballe fra TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X