Mit Nørrebro
Bekræftet: Arbejdet med den nye plads på Basargrunden går i gang

Bekræftet: Arbejdet med den nye plads på Basargrunden går i gang

Naboerne har fået besked, og det er ganske vist: arbejdet med det nye, grønne byrum ved Nørrebro Station påbegyndes i den første uge af maj 2021.

Illustration: EFFEKT

Efter årevis af politisk tovtrækkeri og det ene forkastede planforslag efter det andet tør man næsten ikke tro det.

Men der er sendt brev ud til naboerne, og bare for en sikkerheds skyld har vi yderligere tjekket med Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, og den er god nok:

Anlægsarbejdet med den nye plads på Basargrunden ved Nørrebro Station går i gang i næste uge.

Meldingen hedder officielt “i udgangen af uge 18”, og det nye grønne byrum ventes at stå endeligt færdigt til december.

Læs også: Nu sker det: Tiltrængt make-over af Basargrunden på vej

Selve anlægsarbejdet omfatter belægning, etablering af plantebede samt opsætning af belysning og andet inventar. Dette arbejde forventes at være færdigt midt i september.

Herefter påbegyndes udplantningen af træer, buske og stauder – tidsmæssigt afstemt med efterårets plantesæson. Pladsen vil dog kunne bruges i den mellemliggende periode.

I et brev til Basargrundens naboer lover Teknik- og Miljøforvaltningen, at der under anlægsfasen vil blive etableret midlertidige cykelparkeringspladser i nærområdet.

“Som nabo til anlægsarbejdet kan det ikke undgås, at der vil være perioder med støj, støv og et begrænset areal at færdes på i nærområdet. Vi bestræber os på at minimere generne så vidt muligt,” lyder det videre i brevet.

Arbejdet vil blive udført i dagtimerne på hverdage kl. 7-19 og muligvis også på lørdage kl. 8-17.

Anlægget af den nye plads ender med at koste ca. 7,5 mio. kroner. For en god måneds tid siden fandt de københavnske politikere yderligere 800.000 kr. til at inddrage en hidtil overset grustrekant under banebroen i det nye byrum.

Du kan læse mere om anlægsplanerne for Basargrunden i artiklen her

Klar til at gå i gang – foto: Nørrebro Lokaludvalg.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X