MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Besøg en byhave: se sommeroasen på toppen af Blågård Skole

Besøg en byhave: se sommeroasen på toppen af Blågård Skole

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Savner du muligheden for hjemmedyrket grønt og jord under neglene? Så opsøg en af Nørrebros mere end 20 byhaver. Vi har besøgt bydelens ældste taghave, der drives af foreningen DYRK Nørrebro.

Sol og sommer i Danmark er ensbetydende med jordbær, kartofler, ærter og andre skønne afgrøder, som de færreste nørrebroere har mulighed for at dyrke hjemme hos dem selv.

Men bliver trangen til at dyrke egne afgrøder og få jord under neglene for stor, behøver du ikke tage ret langt væk. Der ligger nemlig en god snes offentlige byhaver rundt omkring i 2200 N.

En af dem ligger på toppen af en af Blågård Skoles bygninger – den, der tidligere rummede Hellig Kors Skole. 

Den påkalder sig ikke meget opmærksomhed i hverdagen blandt elever og forældre, der henter og afleverer på den travle skole i gadehøjde, men haven har ligget der siden 2010 og kalder sig byens ældste taghave.

Haven, der dyrkes i en række højbede og et enkelt drivhus, er støttet af blandt andre Nørrebro Lokaludvalg og Københavns Kommune og drives af foreningen DYRK Nørrebro, der p.t. består af ca. 20 medlemmer. Og nye medlemmer er velkomne.

“Man skal bare sende os en e-mail og skrive, hvorfor man gerne vil være med – bare ganske kort. Så finder vi en dag, hvor folk kan komme på besøg, måske i en mindre gruppe,” fortæller Rebecca L. Rutt, der selv har været medlem i seks år.

Man behøver ikke have forstand på havebrug for at være med – det er netop en del af formålet med foreningen at give folk mulighed for at lære om frø, planter og afgrøder gennem arbejdet med haven.

Blot skal man være indstillet på, at man tre uger om året har ansvaret for vanding af haven.

Med beliggenheden på toppen af Blågård Skole ville det være oplagt at have et formaliseret samarbejde, hvor skolens elever brugte og kom på besøg i haven.

“Men sådan er det ikke lige nu. Det vil vi dog rigtig gerne have, så vi håber på at få en god dialog med den nye skoleleder om det, når hun starter efter sommerferien,” siger Rebecca L. Rutt.

Der er også bistader på særlige sektioner yderst på taget – her med udsigt til Hellig Kors Kirke.

Byhaver på Nørrebro

• Se en oversigt over bydelens offentlige byhaver her

• DYRK Nørrebro: Er du interesseret i at besøge eller blive medlem i haveforeningen for taghaven på toppen af Blågård Skole, så skriv en mail til dyrknoerrebro@gmail.com. Medlemskab koster p.t. 300 kr. om året.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X