Mit Nørrebro
Brand i skole ved Sankt Hans Torv – SFO-børn evakueret

Brand i skole ved Sankt Hans Torv – SFO-børn evakueret

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 10 måneder gammel
Brandvæsenet kæmpede torsdag eftermiddag med at slukke en brand i taget på den muslimske friskole DIA Privatskole. Politiet melder om ingen tilskadekomne.

Fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Børn og personale blev evakueret, en kraftig røg lagde sig i området omkring Sankt Hans Torv, og brandmænd fra Hovedstadens Beredskab kæmpede en brav kamp, da der torsdag eftermiddag kl. lidt over 13 udbrød brand på DIA Privatskole i Sankt Hans Gade.

Skolen var umiddelbart lukket for elever på tidspunktet, men SFO’en var åben – ifølge Københavns Politi er ingen dog kommet til skade.

Brandvæsenet fik efter en times tid styr på branden, men kl. 15.03 fortalte Hovedstadens Beredskab via Twitter, at opgaven ikke var så ligetil endda:

“Vi arbejder stadig på stedet. En kompliceret tagkonstruktion betyder, at det er vanskeligt at komme til branden og “fange” den. Vi er i fuld gang. Opdatering følger….”

Da Mit Nørrebros fotograf tog fra stedet klokken lidt over 17 torsdag eftermiddag, pågik arbejdet stadig.

Københavns Politi kunne torsdag eftermiddag ikke sige nærmere om årsagen til branden.

Mit Nørrebro har torsdag eftermiddag været i kontakt med skoleleder Ahmet Ihsan Deniz, der ikke på nuværende tidspunkt har nogen kommentarer, da han ikke var til stede, da branden brød ud og afventer, at brandvæsenet er færdige med slukningsarbejdet.

DIA – Den Islamisk Arabiske Privatskole – er Danmarks ældste arabiske privatskole, der har eksisteret siden 1978. Der går ca. 320 elever på skolen, som har 25 medarbejdere.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X