MN logo rgb web 300x77
ByOasen holder flyttedag: bliver klar til besøg i efterårsferien

ByOasen holder flyttedag: bliver klar til besøg i efterårsferien

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Etableringen af den midlertidige ByOase i Hørsholmparken er gået i gang, og Nørrebros børn kan igen klappe geder og fodre høns på naturlegepladsen fra uge 42.

Fotos: Lars Vibild, larsvibild.dk

I næsten et år har Nørrebros populære børne-bondegård, ByOasen i Møllegade, været lukket ned og spærret af.

Da bydelens familier havde allermest brug for at komme ud og få lys og luft under coronanedlukningen, reagerede kommunen med ni års forsinkelse på det faktum, at jorden på ByOasen var for forurenet til at kunne bruges som offentlig legeplads.

Tidligere på året afsatte politikerne på Københavns Rådhus så 9,1 millioner kroner til oprensning og genetablering af den 12 år gamle legeplads, der oprindeligt blev etableret af Miljøpunkt Nørrebro, og derefter gik jagten ind på et velegnet sted til midlertidig genhusning af ByOasen.

Valget faldt på Hørsholmparken – Nørrebroparkens forlængelse, der ligger mellem Stefansgade og Jagtvej – og i denne uge er kommunen så gået i gang med etableringen af den nye, midlertidige byoase.

Bæredygtige løsninger

Det betyder helt konkret, at der bliver udlagt grus og opsat bure til de små dyr og dyrestalde til de lidt større, ligesom der opsættes hegn til dyrefolde samt containere til foder og mødding og skure til redskaber.

Der bliver også etableret en kaningård på den nærliggende flyverlegeplads i Nørrebroparken på den anden side af Stefansgade, hvor ByOasens personale vil være tilknyttet.

Fordi ByOasen generelt har fokus på bæredygtige løsninger, bliver der indkøbt så få nye ting som muligt til den midlertidige oase i Hørsholmparken. Både hegn, containere og dyrestalde m.m. er genbrug. Det samme er alle borde-bænkesæt.

Hele molevitten vil stå klar til at modtage børn, deres voksne og andre dyre-og naturglade sjæle fra mandag den 18. oktober – den første hverdag i efterårsferien. 

Så er arbejdet i gang!

ByOasen i Hørsholmparken:

• Åbner den første mandag i efterårsferien – den 18. oktober 2021. Kan herefter besøges både på hverdage og i weekender.

• Du kan møde bl.a. geder, høns, kaniner, marsvin, vandrende pinde – og kakerlakker!

• Børn kan tage del i de praktiske opgaver på legepladsen såsom at fodre og give vand til dyrene, køre møg væk efter udmugning, samle affald på området, så og plante i højbede, lave fuglefoderkugler m.m..  • Derudover kan man komme på snittekursus, høre historier om insekter og tage på fuglesafari

Related Articles

X