MN logo rgb web 300x77
Corona eller influenza? Dit lokale apotek kan fjerne tvivlen med et stik

Corona eller influenza? Dit lokale apotek kan fjerne tvivlen med et stik

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Undgå unødige sygedage og coronapanik blandt dine omgivelser ved at få en vaccination mod influenza på et af Nørrebros fire apoteker – det tager 10 minutter og koster mindre end 200 kr.

Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Dagens gode nyhed er, at myndigheder og politikere i dag kunne fortælle, at coronakurven er knækket, og epidemien i disse dage er aftagende.

Men vi bor tæt her på Nørrebro, og corona er her stadig – og det samme er den gamle kending influenza.

De to virussygdomme giver som bekendt mange af de samme symptomer, fx feber, tør hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, ondt i halsen og hovedpine.

Hver gang du måtte udvise nogen af disse symptomer i løbet af vinteren, er det altså hjem og kukkelure i lejligheden, indtil du er symptomfri – og det kan komme til at koste dyrt i såvel sygedage fra arbejdet eller uddannelsen som i socialt samvær.

LÆS OGSÅ: Småsløj eller storsyg? Her er din guide til apotekerne på Nørrebro

Der er endnu ikke fundet en vaccine mod den nye coronavirus, men influenzaen og de tilhørende symptomer kan du heldigvis godt vaccinere dig fra, og det er efterhånden nemmere end nogensinde.

Alle Nørrebros fire apoteker tilbyder nemlig walk-in vaccination mod influenza – altså helt uden tidsbestilling. Så det koster dig kun 10 minutter af din tid en dag, du alligevel er i nærheden af dit lokale apotek.

Prisen er også billigst sluppet i forhold til flere dages indespærring derhjemme. Det koster 185 kr. for almindeligt sunde og raske mennesker – er du i risikogruppen, kan du få det gjort gratis, men så skal du kontakte din læge først.

Sct. Stefans Apotek og Apoteket Svalen tilbyder i øvrigt også en test for COVID-19 antistoffer. På den måde kan du inden for 10 minutter få at vide, om du allerede har været smittet med ny coronavirus. En sådan test tager apotekerne 269 kr. for.

De fire apoteker på Nørrebro er Nørrebro Apotek, Sct. Stefans Apotek, Apoteket Svalen og Hamlets Apotek, og du kan se adresser og åbningstider her.

Related Articles

X