MN logo rgb web 300x77
Coronastatus på Nørrebro: Flere arrangementer i bydelen aflyst

Coronastatus på Nørrebro: Flere arrangementer i bydelen aflyst

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Flere lokale arrangører har siden tirsdag aften aflyst planlagte events, og Nørrebros kulturhuse følger udviklingen og myndighedernes anbefalinger i forhold til Corona-virus nøje. På Blågård Skole er et barn og to medarbejdere sendt hjem i forebyggende karantæne.

I løbet af det seneste døgn er det officielle tal for Corona-smittede danskere steget til det tredobbelte – fra 113 tirsdag morgen til 340 onsdag formiddag kl. 10.

Det har siden tirsdag eftermiddag fået flere aktører på Nørrebro til at aflyse arrangementer af forsigtighedshensyn.

Det drejer sig blandt andet om torsdagens Folkebanko i Nørrebrohallen, Politimuseets aktiviteter ’Dit og mit politi’ i forbindelse med Den Lille Kulturnat på fredag, Unions fredagsarrangement ’Building Communities presents: El Chaco Verde’ og Repair Café Nørrebro i Støberiet på lørdag.

Tirsdag kom det frem, at en person, som er konstateret smittet med COVID-19, i fredags den 6. marts var til fredagsbar på Panum Instituttet på Blegdamsvej i tidsrummet 11-21. 

Det fik den nationale Styrelsen for Patientsikkerhed til at opfordre alle, der har været til stede til fredagsbaren i samme tidsrum, til at blive hjemme og holde sig fysisk adskilt fra andre mennesker, inklusive egen familie, i 14 dage – også selvom de ikke har symptomer på at være smittet. 

Onsdag morgen meddelte ledelsen på Blågård Skole, at et barn og to medarbejdere er hjemme i forebyggende karantæne – ingen af dem havde dog fået konstateret Corona-virus.

Kulturhuse følger situationen tæt

Mit Nørrebro har talt med lederen af Union – det tidligere Verdenskulturcentret – Åsmund Boye Kverneland samt med Niels E. Bjerrum, chef for Kultur N, der på Nørrebro omfatter Nørrebrohallen, Korsgadehallen, Osramhuset, Støberiet, Blågårdens Bibliotek, Nørrebro Bibliotek, Kapelvej 44.

De fortæller begge, at de følger situationen tæt og naturligvis følger de officielle anbefalinger.

“Vi skriver ud til brugerne af vores faciliteter, at man skal holde sig væk, hvis man har været i en risikozone, eller hvis man har svagt immunforsvar, og at man ved indendørs arrangementer skal sørge for, at folk ikke sidder for tæt sammen,” fortæller Niels E. Bjerrum, der oplyser, at Kultur N ellers opretholder normal drift i det omfang, det kan lade sig gøre.

“Og når enkelte foreninger selv tager initiativ til at aflyse, er de selvfølgelig velkomne til det. Fx giver det lidt sig selv, at det var en god idé at aflyse FolkeBanko, for det første fordi gæsterne til det er en blandet aldersgruppe, for det andet fordi man til det arrangement sidder meget tæt,” siger han.

Foreløbig er arrangementet ’Building Communities presents: El Chaco Verde’ fredag aften det eneste, som er blevet aflyst i Union. Det sker ud fra et rent forsigtighedsprincip, da der til netop dette arrangement forventedes et stort antal besøgende, hvoraf mange har en del international rejseaktivitet, i nogle relativt små lokaler.

“Og ellers er vi dialog med vores eksterne arrangører om, at vi halverer belægningen på deres arrangementer – så man fx i et lokale med en normal kapacitet på 160 mennesker kun giver 80 adgang. Og om, at de så til gengæld tydeliggør i deres invitation, at hvis der er nogen af deres gæster, der føler sig sløje, hoster, er snottede eller har feber, så skal de ikke møde op,” fortæller Åsmund Boye Kverneland, der også giver sine egne medarbejdere lov til at løse så mange opgaver som muligt hjemmefra.

Mit Nørrebro ønsker sagligt at medvirke til oplysningen om tiltag i forhold til og eventuelle kommende tilfælde af Corona-virus på Nørrebro og vil gerne opfordre lokale arrangører, institutioner og andre aktører til at skrive en mail til mt@mitnorrebro.dk med nye forholdsregler, aflysninger m.m.– så vil vi holde Nørrebros beboere opdateret så godt som muligt.

Foto af skilt med Corona-information taget foran legepladsen i Hans Tavsens Park øst onsdag morgen. Foto: Mette Trudsø

Corona-nyt fra Nørrebro (opdateres)

Denne liste er flyttet over i en selvstændig nyheds-blog, Nørrebro nedlukket: Løbende status på lokale corona-tiltag, hvor vi løbende opdaterer med lokalt corona-nyt.

Onsdag 11. marts 11.20
Den Lille Kulturnat, der skulle have været afholdt på fredag den 13. marts, aflyses helt. Her på Nørrebro betyder det, at planlagte aktiviteter i Osramhuset, på Politimuseet, på Kulturcentret Assistens og hos Meyers Madhus ikke gennemføres.

Onsdag 11. marts 08.46
Blågård Skoles ledelse sender en besked ud til skolens forældre om, at et barn og to medarbejdere er hjemme i forebyggende karantæne.
“Der er på nuværende tidspunkt ingen af dem, der har fået konstateret Corona-virus, men vi er i tæt kontakt til kommunens hotline i sundhedsteamet og tager de nødvendige forholdsregler, så vi passer bedst muligt på hinanden. Vi registrerer udviklingen af børn og medarbejdere gennem kontoret, og hvis situationen skulle opstå, at vi får et bekræftet tilfælde af Corona, så vil I blive orienteret,” lyder det i beskeden.

Tirsdag 10. marts kl. 22.12
Repair Cafe Nørrebro meddeler på Facebook, at lørdagens Repair Café i Støberiet er aflyst.

Tirsdag 10. marts kl. 18.46
Arrangørerne bag FolkeBanko i Nørrebrohallen meddeler på Facebook, at torsdagens FolkeBanko er aflyst.

Tirsdag 10. marts kl. 14.45
Arrangøren Building Communities annoncerer på Facebook, at de aflyser fredagens event ’El Chaco Verde’ i Union (det tidligere Verdenskulturcentret)

Tirsdag 10. marts kl. 14.43
Politimuseet på Fælledvej meddeler på Facebook, at de aflyser alle aktiviteter i forbindelse med Den Lille Kulturnat på fredag.

Tirsdag 10. marts om eftermiddagen
Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer alle, der har været til stede til fredagsbaren på Panum Instituttet i samme tidsrum som den smittede, til at blive hjemme i 14 dage og undgå fysisk kontakt med andre mennesker, egen familie inklusive.

Fredag 6. marts:
En person, som er konstateret smittet med COVID-19, har fredag 6. marts i tidsrummet 11-21 været til fredagsbar på Panum Instituttet. 

Related Articles

X