MN logo rgb web 300x77
Coronavirus får Nørrebros mest lokale festival ned med nakken

Coronavirus får Nørrebros mest lokale festival ned med nakken

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Kultur-og mangfoldighedsfestivalen 48Timer trækker stikket til årets event, der skulle have fundet sted til maj. Festivalledelsen går nu i tænkeboks for at se, om og hvordan man på anden vis kan sætte spot på Nørrebros lokale aktører.

Topfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

“Kære aktører, nørrebroere, naboer og venner. Vi kommer desværre ikke til at gennemføre 48Timer festival som planlagt – i hvert fald ikke i den form, I kender. Det er selvfølgelig ærgerligt, men også den nødvendige konsekvens af de her sære, svære tider.”

Sådan lyder beskeden fra Nørrebros mest lokale kulturfestival 48Timer, der skulle have fyldt bydelens gader med indslag fra lokale foreninger, organisationer, kunstnere og andre ildsjæle i weekenden 15.-17. maj.

“Vi vil se, om ikke vi stadig kan bruge festivalen som platform til at støtte op om det mangfoldige, spændende, skøre Nørrebro og nogle af de lokale aktiviteter, der skulle have fundet sted, men det er svært at planlægge lige nu,” erkender Rasmus Koldby Nielsen fra festivalledelsen.

Derfor går festivalledelsen nu i tænkeboks. Overvejelsen går blandt andet på måske at rykke nogle af aktiviteterne til efteråret – men man ønsker ikke at lægge sig oven i andre allerede planlagte events og på den måde blive en konkurrent til andre lokale tiltag.

48Timer, der første gang blev afholdt i 2012, skabes i et samarbejde mellem kulturhusene Union, Støberiet, Osramhuset og Nørrebrohallen samt arrangørgruppen KulturSkaberne – og så naturligvis de lokale aktører og frivillige.

Tilmeldingsfristen for at blive aktør på festivalen var oprindeligt 2. april, men de seneste uger har alle naturligvis været i venteposition. Alligevel har en 15-20 aktører allerede nået at tilmelde sig eller give tilsagn – herunder Mit Nørrebro, der ud over at være mediepartner på festivalen også havde planlagt et åbent medieværksted på Den Røde Plads, hvor alle interesserede kunne komme og være med til at lave digital festivalavis.

“Og vi ville da allerhelst ikke have aflyst, men nu prøver vi at være dynamiske og finde steder, hvor vi kan bakke op med de ressourcer, vi har, også her i bydelens kulturhuse. For er der noget, der er værd at kæmpe for i disse tider, så er det kulturen,” siger Rasmus Koldby Nielsen.

Related Articles

X