MN logo rgb web 300x77
Cykelpigen har snart cyklet sin sidste tur

Cykelpigen har snart cyklet sin sidste tur

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Først blev hun dødsdømt, så fik hun kunstigt åndedræt, men nu trækkes stikket endegyldig på gavlmaleriet ’Cykelpigen’ på hjørnet af Ravnsborggade og Nørrebrogade. Der skal i stedet laves franske altaner i muren.

Det berømte gavlmaleri ’Cykelpigen’, der pryder muren over Fakta-butikken på Nørrebrogade 14, er snart fortid. Det ligger nu endegyldigt fast, efter at håbet om hendes overlevelse har været holdt i live de sidste fire måneder.

Meldingen kommer efter et lidt rodet forløb, hvor forskellige interessenter tilsyneladende er gået galt af hinanden.

I januar forklarede andelsforeningen Virkliheden, hvis hus gavlmaleriet sidder på, at de i forbindelse med planerne for en tiltrængt renovering forgæves havde forsøgt at få nogen til at finansiere en genskabelse af det 25 år gamle værk, der er skabt af den dansk-finske kunstner Seppo Mattinen.

Det udløste en del reaktioner fra lokale og borgere i hele København, der på sociale medier begræd tabet af det efter fleres mening ikoniske værk. 

I februar besluttede Ny Carlsbergfondet at donere penge til, at tre konservatorer fra Nationalmuseet kom til Nørrebro for at undersøge, om det var muligt at bevare gavlmaleriet.

Så sent som i midten af maj meldte fondet ud, at en rekonstruktion ikke ville kunne betale sig, men at man til gengæld ville betale for at få genskabt maleriet, når renoveringen var overstået.

Franske altaner kommer i vejen

Men nu fortæller andelsboligforeningen Virkligheden til Politiken, at den planlagte isolering og modernisering af huset indbefatter at få sat franske altaner op på gavlen.

Bestyrelsesmedlem Michael Brik understreger, at foreningen er glade for maleriet, men at man allerede var meget langt med renoveringsplanerne, da Ny Carlsbergfondet meldte sig på banen.

“Vi har hele tiden fastholdt, at det ville være en god ide at vente med at diskutere fremtidig udsmykning til efter byfornyelsen”, forklarer han til Politiken.

At der var planer om at sætte franske altaner i gavlen kommer dog som en overraskelse for Ny Carlsbergfondets fungererende formand Morten Kyndrup:

“Vi har været i dialog med dem temmelig længe. Men dét har vi ikke hørt om før nu. Det er mig komplet uforståeligt, at de ikke har sagt det før,” siger han til Politiken, hvor han ærgrer sig over, at der er blevet brugt tid, energi og et sekscifret beløb alene på konservatorernes undersøgelse.

Morten Kyndrup afviser at genetablere ’Cykelpigen’ på en gavl med franske altaner, og dermed har den kendte og efterhånden ret graffitihærgede ungmø snart kørt sin sidste tur på hjørnet af Ravnsborggade og Nørrebrogade.

Related Articles

X