Mit Nørrebro

Danmarks befrielse fejres med 3.000 lys på Blågårds Plads

Danmarks befrielse fejres med 3.000 lys på Blågårds Plads

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Mellemfolkeligt Samvirke sætter spot på 75-året for, at Danmark atter blev frit, med et lyshav på en af Nørrebros mest centrale pladser.

Dronefotos: David Lundbye

Hvis du var forbi Blågårds Plads i tirsdags, undrede du dig måske over, hvad en lille gruppe mennesker rendte rundt og lavede nede på boldbanen?

Resultatet kan du se her på billederne: de var i gang med at forme et kæmpemæssigt stearinlys ud af 3.000 syltetøjsglas og lige så mange fyrfadslys til brug for Mellemfolkeligt Samvirkes online-kampagne ’4. maj: Tænd et lys for frihed og lighed’.

“75-året for befrielsen rummer en masse værdier, der ligger lige til højrebenet for os at fejre: frihed, lighed, fællesskab og mangfoldighed. Og Mellemfolkeligt Samvirke blev selv dannet under 2. verdenskrig, da frivillige insisterede på at hjælpe alle – uanset, hvem de var, og hvor de kom fra. Så vi ville gerne finde på noget smukt, der kunne få folk til at deltage på en måde, der kan lade sig gøre i disse coronatider,” fortæller Maja Andersen, kampagnekoordinator for Mellemfolkeligt Samvirke.

“Vi kom frem til, at det ville være vildt flot at lave et symbol – og lyset i vinduet er jo det helt store symbol på befrielsen. Og vi valgte Blågårds Plads som ramme, fordi den er så flot her om foråret, når træerne lige er sprunget ud,” fortæller Maja Andersen.

Mellemfolkeligt Samvirke har selv kontor på Fælledvej, så da organisationen først have indhentet tilladelse fra kommune og politi samt indkøbt de 3.000 syltetøjsglas med tilhørende fyrfadslys, var der ikke langt at gå over til Blågårds Plads for at føre ideen ud i livet.

Det tog en lille gruppe på 10 mennesker – med god afstand og håndsprit, naturligvis – et par timer at opsætte og tænde de tusindvis af lys, og det 19 meter høje symbol-stearinlys blev både undervejs og bagefter foreviget med et dronekamera.

De mange lys blev taget væk igen umiddelbart efter fotograferingen, men vil du også fejre 75 året for befrielsen, kan du – ud over at sætte et lys i dit eget vindue – tænde et virtuelt lys sammen med resten af Danmark på Mellemfolkeligt Samvirkes hjemmeside.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X