Mit Nørrebro
Danmarks største afrikanske  festival indtager Nørrebros gader

Danmarks største afrikanske festival indtager Nørrebros gader

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Musik, dans, mad, mode og kunst fra det afrikanske kontinent er i centrum til gadefestivalen Couleur Café, der i år afholdes for 17. gang. Som noget nyt følges festivalen af et støtte-afterparty.

70 boder med tøj, farverige stoffer, smykker og kunsthåndværk. Modeshow, der viser de nyeste afrotrends. Nyristet kaffe fra Ethiopien, friskpresset øko-juice fra Uganda og lækker street food fra alskens forskellige afrikanske køkkener.

Har du børn med, kan de tegne og male i en særlig workshop, og har du hele aftenen til rådighed, kan du tage til afterparty. Og hele dagen er selvfølgelig gennemsyret af afrikanske rytmer, musik og dans.

Og det bedste af det hele? Du behøver hverken en flybillet til det afrikanske kontinent eller et dyrt adgangs-armbånd. Det hele (eller, okay: langt det meste) foregår nemlig helt gratis lige rundt om hjørnet.

Der er med andre ord ikke vanvittigt mange gode grunde til ikke at deltage i Danmarks største afrikanske festival, Couleur Café, der i år finder sted lørdag den 25. maj i området omkring Nørre Allé og Skt. Hans Torv.

Og nej, du behøver ikke selv have afrikansk baggrund eller et indgående kendskab til Afrika for at deltage.

“Couleur Café er selvfølgelig for dem, der har en eller anden form for afro-rødder, men den er lige så meget for alle os andre. Der eksisterer hverken integrations- eller sprogproblemer til festivalen, vi er bare sammen og holder en fest. Det virker – og man kan næsten ikke undgå at få nye venner i løbet af dagen,” forsikrer festivalkoordinator Jacob Crawfurd.

Det er 17. gang, Nørrebro kan fejre den støt voksende afrikanske festival, der i sin tid begyndte som en lille trommefest i et hjørne af Fælledparken. I år har den for første gang nået så moden en alder og størrelse, at arrangørerne har fået lov til at lukke for trafikken og dermed skabe et mere sammenhængende festivalområde.

En anden nyskabelse er et afterparty med begrænset deltagerantal og en billetpris, hvor overskuddet går til en videreudvikling af festivalen.

Fotos: Jacob Crawfurd

Hvad: Danmarks største afrikanske festival, Couleur Café.

Hvor:  I området omkring Nørre Allé og Skt. Hans Torv (der i år er afspærret for trafik til lejligheden).

Hvornår: Lørdag 25. maj kl. 12-20 (gratis). Afterparty/støttefest kl. 20-01 (80 kr. i forsalg, overskud går til videreudvikling af festivalen).

Couleur Café 2019 arrangeres af frivillige og koordineres af Venskabsforeningen Danmark-Vestafrika i samarbejde med Union (det tidligere VerdensKulturCentret) og med støtte fra Nørrebro Lokaludvalg, København Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfond, BUPL og World Remit.


Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X