MN logo rgb web 300x77
Datoen er sat: Nørrebros mest lokale festival afholdes til maj

Datoen er sat: Nørrebros mest lokale festival afholdes til maj

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Der er nu sat dato på den 10. udgave af kulturfestivalen 48TIMER: 14.-16. maj skal Nørrebros aktører vise hinanden og alle andre, hvad vi kan – også når der er corona.

Foto: Daniel Liversage

Det seneste års tid har corona gang på gang tvunget nørrebroerne, danskerne, ja hele verdens befolkning til at flytte og helt aflyse arrangementer.

Det samme gjaldt den lokale kulturfestival 48TIMER, der i 2020 blev aflyst i sin oprindelige folkerige forårsudgave, men til efteråret dukkede op i en ny og coronavenlig version.

Og denne ’generalprøve’ på, hvordan man holder et virussikkert kulturevent tager folkene bag nu med sig til årets festival, der afholdes i weekenden 14.-16. maj.

Læs også: Lokal festival bliver gennemført trods stigning i coronasmitte

“Vi kan godt skære de helt store arrangementer fra og stadig hylde kulturen på Nørrebro. Det så vi i efteråret, og vi er selvfølgelig igen klar til at tilpasse festivalen alle gældende coronarestriktioner. Det behøver ikke være enten-eller, det kan også være både-og,” siger festivalleder Ebbe Hede om at arrangere en festival midt under en pandemi.

På den måde ligger festivalledelsen på linje med de stadigt flere eksperter og politikere, der understreger, at vi fremover skal lære at leve ­– og ikke bare overleve – side om side med corona, også på den anden side af en genåbning.

“Vi synes, det er vigtigt at skabe håb, give folk noget at glæde sig til og få kulturen lidt på banen igen. Hvis vi ikke laver og tør noget som helst, bliver vi jo komplet glemt. Om vi så må forsamles 5 eller 1.000, skal vi nok få vist, hvad Nørrebro kan og den sammensmeltning af forskellighed, som bydelen rummer,” siger Ebbe Hede.

Har du et arrangement? Så kom frem!

Hvilke arrangementer festivalen byder på, vides af gode grunde ikke endnu – det er nemlig som vanligt bydelens forskellige foreninger, kulturinstitutioner og øvrige lokale aktører, der skaber indholdet på 48TIMER.

“Det er jo en ægte Nørrebro-drevet festival, der skabes nedefra og op, så vi glæder os til at se, hvad aktørerne spiller ind med, og hvordan vi kan hjælpe dem. Men vi har jo her i bydelen nogle fantastisk fede byrum, så dem vil vi da gerne have i spil,” opfordrer Ebbe Hede – også med henvisning til, at udendørs arrangementer alt andet lige er at foretrække p.t.

Har du selv og/eller din lokale forening, organisation eller arbejdsplads en god idé til et arrangement på 48TIMER, kan du/I tilmelde jer på festivalens hjemmeside.

I takt med, at arrangementerne bliver udviklet og planlagt, lægges de ind i festivalprogrammet, så du hele tiden kan holde dig opdateret på, hvad der sker hvornår.

48TIMER Festival

48TIMER så dagens lys i 2012, hvor der deltog 40 arrangører og op mod 6.000 besøgende.

I 2019 bestod programmet af over 100 unikke kulturarrangementer, og festivalen havde over 10.000 glade festivalgæster – både sidste år og i år bliver arrangementet af sikkerhedshensyn forventeligt noget mindre,

Festivalen startede som et kommunalt projekt på tværs af Nørrebros kulturhuse Union, Støberiet, Osramhuset og Nørrebrohallen og sammen med arrangørgruppen KulturSkaberne.  I 2021 er festivalen blevet overdraget til Foreningen af Blågårds Plads. Samarbejde med lokale aktører og frivillige har i alle årene været det centrale, og det vil det også være fremover.

I 2021 finder festivalen sted i weekenden 14.-16. maj.

Related Articles

X