MN logo rgb web 300x77
Mød holdet bag den populære Facebook-gruppe ‘Nørrebro Før & Nu’

Mød holdet bag den populære Facebook-gruppe ‘Nørrebro Før & Nu’

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 5 år gammel

Interesserer du dig bare det mindste for Nørrebros historie, er du sikkert stødt på en af de hyggeligste og mest populære Nørrebro-grupper på Facebook, ’Nørrebro Før & Nu’.

Gruppen, som blev oprettet i sommeren 2013 og i dag har næsten 8.000 medlemmer,  bestyres sjovt nok af tre administratorer, der ikke selv længere bor på Nørrebro: Rene Faaborg Rasmussen, der bor i Hvidovre, og ægteparret Kim og Karina Tyron Sahner, der bor i Kirke Hyllinge.

“Men vores hjerter ligger jo stadig på Nørrebro,” siger Karina Tyron Sahner, der indtil for nylig også har arbejdet på Nørrebro gennem 10 år.

“Ånden på Nørrebro er bare helt speciel. Der er plads til alle, fra direktøren til bumsen på bænken. Folk hjælper hinanden og kigger efter hinanden. Det finder man ikke på helt samme måde andre steder,” siger hun

René Faaborg Rasmussen (på billedet til højre), der er den primære administrator, er født i 1960 i Prinsesse Charlottes Gade og flyttede siden sammen med sine forældre og to søstre til Frederik VII’s gade. 

Ligesom Kim Sahner har han gået på Sjællandsgade Skole. Kim Sahner har blandt andet boet i Møllegade og Husumgade som barn.

Karina Tyron Sahner er årgang 1970, hendes barndomshjem lå i Baldersgade, og hun har gået på Rådmandsgades Skole.

“Mine forældre mødte hinanden i en telefonboks på Guldbergsgade. Min far boede i Peter Fabers gade og min mor på Frederik VII gade. Jeg er selv født og opvokset i det kvarter. Jeg synes, at Nørrebro er det bedste sted i Danmark, og jeg flytter helt sikkert tilbage en dag – det er planen” siger hun.

For hende og de to øvrige administratorer er det vigtigt, at der er en god stemning og tone i ’Nørrebro Før & Nu’-gruppen og at der bliver holdt fokus på minder og de gode fortællinger.

“Vi ser os selv som en  lokalhistorisk gruppe, der arbejder på at samle så mange gode billeder og historier om Nørrebro som muligt. Også dem, som sker i nutiden – de billeder og historier bliver jo også gamle på et tidspunkt. Og vi håber alle, at gruppen lever længe efter, at vi er borte.”

Er du endnu ikke medlem af ‘Nørrebro Før & Nu’ kan du finde gruppen lige her

Related Articles

X