MN logo rgb web 300x77
Den kosmiske Nørrebro-dreng Master Fatman er død

Den kosmiske Nørrebro-dreng Master Fatman er død

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 5 år gammel
Den afholdte multikunstner havde et helt specielt forhold til Nørrebro, hvor han boede de sidste år af sit liv. “Den pille, jeg sluger for at få det bedre,” har han blandt meget andet kaldt bydelen.

En på alle måder stor Nørrebro-personlighed gik natten til tirsdag bort.

Radiovært, tv-personlighed, DJ og ikke mindst kosmisk kærlighedskunstner Morten Lindberg aka Master Fatman er i en alder af kun 53 år død af årsager ukendt for offentligheden.

Master Fatman voksede op som Morten Lindberg på Fyn, men flyttede i 1987 til København i 1987, hvor han boede på både Vesterbro, Østerbro og Amager, før han flyttede til Nørrebro, som blev hans favoritbydel.

“Hvis man kan blive svimmel og lidt skidt tilpas af ikke at komme ud at rejse, så er Nørrebro den pille, jeg sluger for at få det bedre. Jeg har boet mange steder i København, og det har været fede tider alle steder. Alligevel tør jeg godt indrømme, at Nørrebro er det kvarter, jeg holder mest af og flipper mest over,” sagde han for nogle år siden til ejendomsselskabet Bricks – og fortsatte:

“Her er den der storbypuls, man så tit rejser så langt væk for at finde. Her er pustet ude fra den store verden, og det rammer dig ligesom sådan et pust skal. Her er drøn-hipt, men på en super menneskelig måde.” 

Til Boliga har han beskrevet bydelen på denne måde:

Nørrebro har rigtig mange fordele. Der er altid åbent, og det er det mest integrerede sted i Danmark. Det eneste sted, hvor man ikke længere tænker på integration, men bare lever sammen. Derfor er det også et af de få internationale steder i København. Desuden har man alt lige ved hånden, og det ligger centralt i København. Og så er det et funky sted.”

Blev tyk og glad i Blågårdsgade

Faktisk var Nørrebro medvirkende til at skabe hans image som stor kropskunstner. David Pepe Birch, manden bag biografien ’Master Fatman’ fra 2011, fortæller til DR, at Morten Lindberg som 22-årig nytilflytter til København blev en del af punkmiljøet på Nørrebro:

“Han hang ud med punkerne ved Blågårdsgade og kunne se, hvordan de blev tyndere og tyndere. Og så tog de stoffer og begyndte at dø. Det ville han ikke. Så han begyndte at købe et studenterbrød hos bageren hver dag for at blive tyk og glad. Han ville ikke være tynd og sur som de andre punkere.”

Og sur var nok det sidste, man kunne beskylde Master Fatman for at være. Glad og gæstfri var noget af det første.

Om gæstfriheden skrev journalist Ditte Giese på kultursitet Heartbeats efter offentliggørelsen af hans dødsfald:

“En af mine yndlingsanekdoter om ham er, at der altid boede alle mulige hjemme hos ham i lejligheden på Nørrebro: gennemrejsende, hel- og halvhjemløse, nyskilte venner, og at hans ellers helt vildt rummelige afrikanske kone en dag fik ham til at love, at han ikke ville lave flere kopier af deres nøgle, fordi nøglen til deres hoveddør var spredt udover hele København.”

Ifølge naboerne på Nørrebro levede han også fuldt ud op til sit glade image i hverdagen. Se og Hør citerer således en nabo på Sortedam Dossering for følgende fine afskedsord på Facebook:

“Jeg vil savne morgenerne på trappen med dig og børnene. Savne dit altid dejlige grin, glæde og kærlighed til alle os naboer. Savne din humor og varme. Savne dig slingre ind i gården på Christianiacyklen fyldt med dine dejlige unger. Du rummede alle og omfavnede alle med din altid farverige og festlige facon. Opgangen og Nørrebro bliver aldrig det samme uden dig.”

Master Fatman efterlader sig konen Herminia Mabunda og deres fire børn Sol, Vinicius og de halvandet år gamle tvillinger Heaven og River. Derudover har han den voksne søn Wilhelm fra et tidligere forhold.

Foto: Jørgen Hans Maltesen

Related Articles

X