MN logo rgb web 300x77
Depanneur flytter til Rantzausgade og styrker Nørrebro-brandet

Depanneur flytter til Rantzausgade og styrker Nørrebro-brandet

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Efter fem år i Griffenfeldsgade flytter Depanneur til sommer ind i den tidligere Corner Shop på hjørnet af Rantzausgade og Skyttegade. Holdet bag benytter samtidig lejligheden til at udvide med et bagerudsalg og slå fast, at Depanneur først og fremmest hører til på Nørrebro.

Lige siden Corner Shop drejede nøglen om for over et år siden, har de lokale spekuleret i, hvem der mon ville rykke ind i det store hjørnelokale i Rantzausgade 36. Ikke mindst efter at man er begyndt at kunne se håndværkere rumstere derinde.

Og nu er de nye ejere endelig klar til at løfte sløret:

Det er femkløveret bag kiosk-café-baren Depanneur i Griffenfeldsgade, der har overtaget lokalet – med det mål permanent at flytte den oprindelige forretning de mindre end 400 meter i fugleflugtslinje mellem den gamle og den nye adresse.

Depanneur-holdet har elsket at husere i de nuværende lokaler i Griffenfeldsgade 17, så til at starte med blev flytteplanerne ikke fostret med deres gode vilje.

“Lige siden vi åbnede i 2015, har vi haft en helt overdrevet fantastisk stamkundekreds, hvor der er blevet knyttet gode, langvarige venskaber, og folk er blevet kærester og har fået børn sammen. Så da vi fik opsigelsen, overvejede vi, om det overhovedet gav mening at starte forfra et andet sted,” fortæller en af de fem ejere, Daniel Rørbæk.

Men holdet har brugt anledningen til at kigge godt og grundigt på forretningen, der efterhånden havde forgrenet sig til små filialer og pop-ups flere steder i byen, bl.a. i Kødbyen og i Ny Østergade.

Og beslutningen blev at finde et nyt Nørrebro-lokale til den oprindelige Depanneur og samtidig skære ned på aktiviteterne i de øvrige bydele.

“Vi har fundet tilbage til kernen, og det er, at der skal være én Depanneur – og den er forankret på Nørrebro. Det er hér, vi definerer os selv ud fra. Vi er ikke et Indre By-projekt, fordi vi har haft en popup dér i et års tid, vi er ikke et Vesterbro-firma, og vi er ikke født og opvokset i Nordhavn. Det er vi på Nørrebro, og det er her, vi føler os hjemme” siger Daniel Rørbæk, der ligesom de fire andre ejere selv bor her i bydelen.

“Så vi kom frem til, at vi godt ville kunne fortsætte, hvis vi fandt et andet sted utroligt tæt på og beholdt alle de gamle værdier som fællesskab, god stemning og priser, hvor alle kan være med. Samtidig ville vi gerne lægge et lag ekstra på, så vi gik i gang med at lede efter et sted med lidt mere plads, så det kunne huse alle vores ideer, og vi for alvor kunne lave en rigtig fed Depanneur,” fortæller han.

Bagerudsalg med canadiske bagels

Så selvom teamet stadig er kede af at skulle forlade Griffenfeldsgade, glæder de sig også voldsomt til at skulle flytte ind i det nye lokale, som de ifølge Daniel Rørbæk bruger alle deres sparepenge på at sætte i stand.

“Lige nu er det jo totalt smadret, men vi ville have det her lokale, og der sker jo vildt spændende ting i Rantzausgade for tiden,” siger Daniel Rørbæk med henvisning til blandt andet Darcy’s Kaffebar, der netop er flyttet til fra Blågårdsgade, samt den nyåbnede kvalitets-pizzabar Gola.

Til det ’ekstra lag’ i Depanneur Nørrebro 2.0 hører en større butiksdel med et mere velassorteret produktsortiment fra hele verden– fx bøger og magasiner – og der bliver også et bredere udvalg af øl, vin, spiritus og øvrige drikkevarer.

Men den helt store nyskabelse er et bageriudsalg, hvor man kan købe bagels i bedste canadiske stil – et logisk skridt, eftersom såvel navnet som konceptet Depanneur er skabt efter canadisk forbillede.

Bageludsalget vil have en luge ud til Rantzausgade og holde åbent fra kl. 7 morgen til ved 23-24-tiden om aftenen.

“Det bliver rigtige, gode bagels, som ellers ikke er til at opdrive herhjemme – og ikke de dér mystiske varianter fyldt med kylling og rucola,” griner Daniel Rørbæk.

“Og ellers bliver det en Depanneur, som vi kender den, med udendørs servering og dejlige, billige fadøl. Og så er det vores opgave at få den gamle Depanneur til at emme ud af tapetet, ” siger han.

Der rodes og rumsteres for tiden i lokalet på hjørnet af Rantzausgade og Skyttegade, og hele gulvet er revet op. Men holdet bag Depanneur har de gamle lokaler i Griffenfeldsgade frem til slutningen af august, så de tager sig tid til at indrette det nye sted ordentligt. Foto: Mette Trudsø. – Topfoto: Depanneur.

Depannuer 1.0 og 2.0 – hvor og hvornår

Den nye Depanneur åbner efter planen i Rantzausgade 36 omkring 1. juni – alt afhængig af, hvor længe ombygningen tager. 

Den nuværende Depanneur forbliver i alle tilfælde i Griffenfeldsgade 17 frem til 30. august, hvor der siges farvel til adressen med en stor lukke- og 5 års fødselsdagsfest.

Related Articles

X