MN logo rgb web 300x77
Derfor deltager de i dagens demo: “Demokratiet er trådt under fode”

Derfor deltager de i dagens demo: “Demokratiet er trådt under fode”

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Agnete Schwartz og Michael Nielsen fra Mjølnerparkens seniorfællesskab står til at blive tvangsflyttet fra Mjølnerparken. De deltager begge i dagens demonstration ’Stop salg af Mjølnerparken!’ for at protestere imod ghettoloven og dens konsekvenser.

“Jeg finder det meget problematisk, at politikere laver særlove, og at folk her bliver straffet dobbelt så meget som andre steder. Det er ikke Danmark værdigt.”

Agnete Schwartz er beboer i Mjølnerparkens bofællesskab og står ligesom sin bofællesskabsfælle Michael Nielsen til at blive tvangsflyttet fra sin lejlighed, når 260 af boligerne i det almene boligkompleks efter planen bliver solgt til private udlejere senere på måneden.

Derfor deltager de begge i dagens demonstration ’Stop salg af Mjølnerparken!’

“Det har været svært at være så angrebet og føle sig så magtesløs. Ud over at politikerne ikke har talt med os om , hvad vi synes, der er problemet, så har vores boligselskab heller ikke. Jeg er altså vokset op i et demokratisk land. Det har jeg altid været stolt af og værnet om, og jeg er dybt chokeret over, at det her kan foregår i mit land,” fortsætter Agnete Schwarz.

Som tidligere beskrevet her i Mit Nørrebro bliver beboerne i Mjølnerparkens seniorfællesskab tilbudt andre lejligheder få meter væk på Hothers Plads, men disse boliger er en del større og dermed også en del dyrere end de lejligheder, som beboerne i bofællesskabet har nu.

“En treværelses i Mjølnerparken koster 6.300 kr. og folk bliver rask væk tilbudt boliger, der koster over 9.000 kroner. Hvor mange mennesker ville synes, det var okay at få at vide: ’Nu tager vi jeres boliger, I skal bare flytte over på den anden side. Det koster godt nok 3.000-4.000 kroner mere, meeen så får I også en større bolig med altan og udsyn til Den Sorte Plads, og det er deeejligt’? Nej, gu’ er det ej dejligt, vi har valgt at bo her,” siger Agnete Schwarz, der efter at have boet flere forskellige steder i landet og efter lange overvejelser bevidst har valgt at flytte tilbage til sin fødeby København og bo i bofællesskab i lige præcis Mjølnerparken.

“Vi kan næsten ikke være mere blandede end her”

Både hun og Michael Nielsen føler, at ghettoloven og salget af dele af Mjølnerparken er et forsøg på at skubbe de fattigste beboere ud af byen.

“Politikerne bliver ved med at sige, at de gerne vil have blandede byer, og at det er derfor, at Mjølnerparken skal sælges, og andre steder skal rives ned. Men lige præcis her kan vi næsten ikke være mere blandede. Fra Tagensvej til Nørrebrogade er vi den eneste almene boligforening, alle andre er ejerforeninger eller andelsboliger. At halvdelen af vores boliger væk, fordi vi skal have blandede byer, synes jeg lugter. Og det lugter af, at det er de fattige, de vil af med,” lyder Agnete Schwarz’ vurdering – og hun bakkes op af Michael Nielsen:

“Mange mennesker vil gerne have en støre bolig, og nogen har måske også råd til det og beslutter sig for, at så vil de øge deres indkomst. Men vi pensionister kommer aldrig til at tjene flere penge, end vi gør nu. Og ud over fordelene ved fællesskabet er det med velberådet økonomisk hu, at vi netop bor her,” fortæller han.

Ifølge Michael Nielsen er budskabet med dagens demo ret simpelt:

“Budskabet er: Skrot hele den her lov (altså ghettoloven, red). Eller lav i hvert fald om i den. Mange af politikerne og vores boligselskab er stolte mennesker, og de har ikke lyst til at høre, at de bliver nødt til at ændre loven. De har slet ikke lyst til at høre det fra os, men de har heller ikke lyst til at høre det fra eventuelle domstole, men det kan de så nok blive tvunget til. For der kommer retssager,” understreger Michael Nielsen.

Foto: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X