MN logo rgb web 300x77
Det kiggede I på: De 3 mest populære videoer på Mit Nørrebro i 2020

Det kiggede I på: De 3 mest populære videoer på Mit Nørrebro i 2020

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
2020 blev året, hvor Mit Nørrebro for alvor begyndte at lave selvstændige journalistiske film om livet i bydelen. Se eller gense de tre film, der fik mest udbredelse fra Mit Nørrebros Facebook-side.

Fotos og film: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Her på Mit Nørrebros redaktion holder vi meget af ord.

Ord kan være helt eminente til at fortælle den gode historie, redegøre for komplicerede sammenhænge eller henlede læserens opmærksomhed på essensen af eller de barokke detaljer i en sag.

Og når man oven i købet har gode billeder til at ledsage, supplere eller stille spørgsmålstegn ved ordene, er alt jo mere end godt.

Men.

Nogle historier – eller fragmenter af historier – fortælles bare bedst i levende billeder.

Derfor har Mit Nørrebros fotograf Lars Christian Vibild i det forgangne år brugt en hel del tid på at snuse til og dygtiggøre sig i filmmediet.

Og derfor har Mit Nørrebro bragt en lang række meget fine film fra henholdsvis Blågård Skoles Film- og medielinje og TV- og Medietilrettelægger-uddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, i efterårets Takeover Filmfestival.

De film, der gjorde sig allerbedst på Mit Nørrebros Facebook-side i 2020, viste sig at være reportagefilm fra aktuelle og endda ret tunge emner. Måske fordi de i ellers håbløse tider formåede at vise, at når man bor på Nørrebro – så er der stadig håb?

I hvert fald er disse tre videoer de mest sete på Mit Nørrebros Facebook-side i det forgangne år:

NR. 3: Lundtoftegade healer sig af ghettolisten

Søndag 29. november lavede beboerne i AKB Lundtoftegade et stort (og dog coronasikkert!) event, hvor de forsøgte at heale sig af ghetttolisten.

Egentlig var happeningen mest ment for at få debatten om ghettolisten og de medfølgende ghettostemplinger til at nå ud til en bredere kreds.

Men hey! – Det virkede!

Læs også: Lundtoftegade vil heale sig af ghettolisten: “Det bliver skidesmukt!”

Et gråt november-Nørrebro blev piftet op af Lundtoftegade-beboernes underholdende og næsten naivt håbefuld healing-demo. And guess what? Det virkedede faktisk… Video: Lars Christian Vibild.

NR. 2: ‘Bankooooo!’

Kun godt tre uger inde i forårets corona-nedlukning gennemførte selvsamme beboere i AKB Lundtoftegade en herligt rablende idé i form af ‘Danmarks højeste altanbanko’:

1.600 mennesker fordelt på 699 lejligheder i op til 12 etagers højde havde muligheden for at deltage i et kæmpe bankospil fra altanerne i boligforeningens otte højhuse.

Boligforeningens bestyrelse havde naturligvis sørget for at indforskrive Nørrebros ubestridte Mr. Banko, Jan Boel – manden bag Stevnsgade Baskets kultiske Folkebanko i Nørrebrohallen – som opråber, og Mit Nørrebros underholdende video fra spillet endte velfortjent i TV 2’s program ‘Natholdet’.

Okay, Mr. Banko var et scoop, men Altanbankos største helte var beboerbestyrelsen i Lundtoftegade, her repræsenteret af bestyrelsesmedlem af Line Bach Holm. Video: Lars Christian Vibild.

NR. 2: ‘Det er i dag et vejr’

Blot tre dage efter forårets store corona-nedlukning vidste ingen af os, hvad vi skulle forvente os af den nye, skræmmende virus.

Inspireret af videoer fra det dengang hårdt ramte Italien tog Nørrebro Lokaludvalg initiativ til fællessang fra de nørrebroske altaner – og Mit Nørrebro var naturligvis på pletten.

Efter grundige redaktionelle overvejelser og diskussioner satsede fotograf Lars Christian Vibild sin og sit videokameras tilstedeværelse på en ejendom i Thorsgade, hvor to velsyngende søstre fra hver deres lejlighed i samme ejendom gav os en smuk version af de velkendte strofer fra ‘Det er i dag et vejr’.

Responsen på Facebook var overvældende: Den håbefulde sang i Lars’ video nåede et for et lille, digitalt nyhedsmedie vanvittigt imponerende 123.488 nåede personer. Filmen er til dato blevet vist 81,9 tusind gange og delt 735 gange på Facebook.

Tre dage efter den hårde nedlukning i foråret 2020 var håb og skøn/fællessang åbenbart, hvad vi her på Nørrebro havde allermest brug for. Video: Lars Christian Vibild.

Related Articles

X