MN logo rgb web 300x77
Det kimer nu til julefest: Her kan du søge hjælp til julen 2021

Det kimer nu til julefest: Her kan du søge hjælp til julen 2021

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Igen i år uddeler kirkelige, kristne og humanitære organisationer julehjælp til højtidens mange udgifter. Det er børnefamilierne som tilgodeses, og du og din familie skal være værdigt trængende for at komme i betragtning til gavekort, gaver, legater eller kurve – se dine muligheder her.

Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Har du brug for en hjælpende hånd for at holde en hyggelig jul, er det nu, du skal ansøge om julehjælp.

Men bare rolig – kun én kirke har et “først-til-mølle”-princip for uddeling, så hvis du blot overholder nedenstående ansøgningsfrister, vil din ansøgning blive vurderet på lige fod med andres ansøgninger.

På Nørrebro kan du få lokal hjælp fra disse kirker og organisationer:

Mødrehjælpen Nørrebro

Har du et barn fra 0-14 år, og bor du på Nørrebro, Østerbro, i Nordvest eller Brønshøj, kan du ansøge om en julegave via Mødrehjælpens lokalforening på Nørrebro. I kan ønske en gave til max 250 kr. fra BR, H&M eller Bog & Ide i Nørrebrocentret.

Hent ansøgningsskemaet her, udfyld det, og lav en ønskeseddel sammen med dit barn. Ansøgningsskema og ønskeseddel skal lægges i en lukket kuvert og afleveres i Mødrehjælpens butik i Jægersborggade 5-7.

Ansøgningsfrist: lørdag 20. november.

Stefanskirken

Stefanskirken yder julehjælp til børnefamilier, der er bosiddende i kirkens sogn. Hjælpen består af et gavekort på 500 kroner pr. barn.

Du skal bruge et ansøgningsskema, som du kan hente her eller i våbenhuset i kirken. Du skal aflevere ansøgningen direkte i Stefanskirkens postkasse, Vedbækgade 12, i en kuvert mærket “julehjælp”. Der skal vedlægges en kopi af dit sundhedskort med ansøgningen.

Ansøgningsfrist: onsdag 24. november.

Kingos Kirke

Menighedsplejen ved Kingos Kirke uddeler julehjælp til primært enlige med børn, hvis indkomst ikke overstiger kontanthjælpen. Man skal være bosiddende i sognet for at komme i betragtning.

Du skal bruge denne ansøgningsblanket, som skal afleveres hos/sendes til Kingos Kirke, Bragesgade 35.

Ansøgningsfrist: fredag 3. december.

Samvirkende Menighedsplejers Julehjælp (SMJ)

Hvis din lokale kirke ikke deler julehjælp ud, kan du søge om hjælp hos Samvirkende Menighedsplejers Julehjælp. Det er lidt mere besværligt, for SMJ uddeler ikke direkte til familier eller enlige. Du skal derfor gå via din præst i din lokale sognekirke.

Spørg i din kirke, om de uddeler julehjælp i samarbejde med SMJ. Hvis de gør, skal du bede kirkens præst om at ansøge for dig.

Er du i tvivl om, hvilket sogn eller kirke du tilhører, kan du finde ud af det ved at indtaste din adresse på sogn.dk. Du kan læse mere om uddeling af julelegater her.

Ansøgningsfrist: tirsdag 3. december kl. 12.

Blågårds Sogn

For dig, der bor i Blågårds Sogn – som dækker kirkerne Hellig Kors Kirke og Brorsons Kirke – er der mulighed for at søge om julehjælp i form af en julekurv, der indeholder enten and eller en flæskesteg.

Du skal forbi kirkekontoret på Kapelvej 38 eller Bespisningen på Stengade 40 for at hente et ansøgningsskema. Vær opmærksom på, at disse to steder har begrænsede åbningstider. Uddelingen sker onsdag 22. december. Du kan læse mere om julehjælpen her.

Ansøgningsfrist: fredag 10. december.

Har du viden om andre steder på Nørrebro, hvor man uddeler julehjælp, er du velkommen til at kontakte redaktionen på mt@mitnorrebro.dk – så tager vi det med på listen.

Ud over de lokale aktører kan du også søge gennem landsdækkende organisationer. Nogle arbejder sammen med kommunen.

Blå Kors: Familier på overførselsindkomst (ansøgningsfrist: torsdag 25. november)

Frelsens Hær: Familier med børn (ansøgningsfrist: tirsdag 30. november)

Dansk Folkehjælp: Enlig forsørger på overførselsindkomst (ansøgningsfrist: tirsdag 30. november)

Mødrehjælpen: Trængende børnefamilier (ansøgningsfrist: fredag den 10. december)

Julehjælpen: Økonomisk trængte børnefamilier (ansøgningsfrist: mandag 13. december)

Den julehjælp, der uddeles af kirker og organisationer, stammer alle fra donationer og frivilligt arbejde. Har du lyst til at hjælpe andre, står man de fleste steder og mangle ressourcer. Du kan ved at gå ind på organisationernes hjemmeside se, hvordan du bedst hjælper til.

Related Articles

X