MN logo rgb web 300x77
Det læste I om: De 10 mest populære artikler på Mit Nørrebro i 2020

Det læste I om: De 10 mest populære artikler på Mit Nørrebro i 2020

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
2020 bliver året, vi sent vil glemme … og ja, rigtig meget af det handlede om corona. Men I interesserede jer heldigvis også for rigtig mange andre ting i jeres nærmiljø – se, hvilke 10 artikler, der i løbet af året har været de mest læste her på mitnorrebro.dk

Foto: Julie Vinding Thomsen, julie_v_cph

NR. 10: ‘Værsgo’ Danmark: Her er ’krigszonen’ Nørrebro efter Støjberg-besøg’ (klik på titel)


23. januar udgav vi årets ikke-nyhed, som vi postede på Facebook med følgende tekst:

“For os, der bor her i bydelen, er det ikke ligefrem en nyhed, men til ære for resten af nationen dokumenterer vi hermed: Jo, man kan rent faktisk godt færdes på Nørrebro, selvom man stemmer til højre for midten af dansk politik.

Et dialogmøde med Venstres næstformand Inger Støjberg i Støberiet onsdag aften forløb nemlig aldeles fredeligt, og Blågårds Plads var så mennesketom som et gadekær i provinsen”.

NR. 9: ‘Midt i en coronatid: Her er 10 nye spisesteder på Nørrebro‘ (klik på titel)

3. juli var corona-smitten kommet ned på et niveau, der tillod os en hel del frihed. Vi måtte dog ikke rejse udenlands, hvilket måske var medvirkende til, at mange af jer kastede jer over artiklen om de nye spisesteder, der var åbnet her i bydelen i løbet af coronakrisens første fire måneder. På Facebook postede vi artiklen med følgende ord:

“Nørrebroere har altid haft en stærk overlevelsesdrift, og bydelens restauratører er ingen undtagelse!

Stefanos, Bar Pasta, Grød og flere andre trodser al modstand ved at åbne nye restauranter, caféer og barer midt under coronakrisen”.

NR 8: ‘Guide: 10 gode restauranter til din weekend på Nørrebro‘ (klik på titel)

Endnu en populær restaurationsartikel: Da bydelens restauranter måtte åbne igen lige inden Kristi himmelfartsferien, bakkede I stærkt op, og vi bragte 29. maj denne guide, som vi postede på Facebook med ordene:

“Nørrebro er velsignet med en lang perlerække af glimrende spisesteder, som det er værd at besøge her efter genåbningen.

Her får du 10 gode bud på, hvor du kan tilbringe den perfekte aften, når både maden og beværtningen skal være i top – er din lokale favorit mon med?”

NR. 7: ‘Pakket ud efter 10 år: her er graverboligens bizarre historie‘ (klik på titel)

27. januar, få dage efter Støjberg-ikke-historien, og endnu før corona var en ting i Danmark, udgav vi artiklen om graverboligen på Assistensen.

Facebook – hvor den blev flittigt del – præsenterede vi artiklen med følgende tekst:

“Ikke alene begynder metroen at køre igen i dag – en af Nørrebros ældste bygninger, graverboligen på Assistens Kirkegård, er atter kommet frem i lyset!

Læs her om bygningens bizarre historie – og hvad den skal bruges til i fremtiden”

NR. 6: ’Inden juleferien: To nye corona testcentre åbner på Nørrebro’ (klik på titel)

I begyndelsen af december havde coronasmitten spredt sig så meget blandt den unge del af befolkningen, at der her i København blev åbnet en række pop-up testcentre primært rettet mod de 15-25-årige – og to af dem lå her på Nørrebro.

Det fandt rigtig mange ud af via vores artikel fra 6. december, som læsere især fandt frem til via Google, og som fik følgende tekst med sig på Facebook:

“Så bliver det ikke nemmere: Københavns Kommune har netop besluttet at åbne en række mobile corona-testcentre her op til jul, og to af dem ligger lige her på Nørrebro!

Du behøver ikke at bestille tid, og lige nu går det lynhurtigt med at komme til her i Guldbergsgade – så læs mere her og skynd dig ellers af sted”.

NR. 5: Utrygge beboere oplever øget bandeaktivitet i Nørrebros gader (klik på titel)

Efter den første måneds nedlukning i foråret fortalte en række beboere i denne artikel fra 12. april, hvordan de følte sig utrygge, fordi de observerede flere ’bandelignende grupperinger’ end normalt i Nørrebros ellers mennesketomme gader – en observation, der siden blev bekræftet af Nærpolitiet.

På daværende tidspunkt havde politiet allerede indført visitationszone på Nørrebro grundet en optrapning af bandekonflikten, og visitationszonen blev siden forlænget flere gange.

Facebook udgav vi artiklen med følgende ord:

“Flere steder i bydelen har de lokale oplevet en større forekomst af bandelignende grupperinger end normalt, siden nedlukningen af Danmark for en måned siden.

“Bydelen syder, og noget er på vej,” siger en beboer”.

NR. 4: Nyt byggeri på Nørrebrogade er på vej ind i anden etape (klik på link)

6. maj bragte vi denne artikel om det kommende nybyggeri på Nørrebrogade 209, som vi postede på Facebook med ordene:  

“Nu går anden etape af det store projekt på Nørrebrogade skråt over for Superkilen snart i gang – bygningen med Café Castro og Lidl skal rives ned til fordel for et nyt fem etagers byggeri med butikker, boliger og institution.”

Artiklen blev flittigt læst ved udgivelsen og igen i såvel oktober, da nedrivningen af de gamle bygninger gik i gang, som i december, da arbejdet med at etablere kælderen under det nye byggeri skabte et veritabelt støj- og rystehelvede for naboerne.

NR. 3: Københavns faste corona-testcenter flytter til Nørrebro (klik på link)

29. oktober kunne vi fortælle, at Københavns faste corona-testcenter i begyndelsen af november ville flytte fra Fælledparken på Østerbro til Vingelodden på Nørrebro.

Vi postede naturligvis også artiklen på Facebook ved udgivelsen, men i løbet af årets sidste to måneder fandt mange, mange flere læsere frem til artiklen via Google.

NR. 2: Nørrebro udnævnt til en af verdens bedste bydele i 2020 (klik på link)

Det her er en af de nyheder, vi selv glædede os mest over at kunne skrive i året, der gik:

8. oktober bragte vi som det første danske medie historien om, at det legendariske globale magasin Time Out havde placeret Nørrebro som nummer 28 på deres liste over verdens 40 bedste bydele i 2020.

Den gode nyhed var I naturligt nok mægtigt glade for, så den blev delt flittigt på de sociale medier fra vores Facebook-opslag og ligger stadig i toppen af Googles søgeresultater, når man søger på ordene ’Nørrebro’ og ’bydel’ sammen.

NR. 1: Stor brand i baggård i Baggesensgade i nat (klik på link)

Da der natten til Store Bededag (8. maj) udbrød en stor og voldsom brand i en kontorbygning i en baggård mellem Baggesensgade og Nørrebrogade, kunne flammerne ses helt inde i Indre by, og røgen kunne lugtes langt væk.

Derfor skrev en række nationale medier allerede meget tidligt fredag morgen om branden i form af en telegramartikel fra nyhedsbureauet Ritzau.

Som et lille lokalmedie med relativt få ressourcer abonnerer Mit Nørrebro ikke på Ritzau, ligesom vi ikke har mulighed for at sidde nattevagt  – slet ikke op til en helligdag.

Men på rekordtid fik vi både sendt fotograf Lars Christian Vibild på pletten og indhentet billeder fra en af de nærmeste naboer, ligesom vi med vores lokalkendskab som det første medie kunne fastslå den præcise adresse for branden – og dermed også kunne fortælle, at der var tale om den bygning, hvor blandt andre Dansk Islamisk Center havde til huse.

Resultatet var, at artiklen blev delt og læst rekordmange gange både via opslaget på vores Facebook-side, via deling direkte fra sitet mitnorrebro.dk og via Googlesøgninger.

BOBLERE

3 artikler, der var tæt på at nå på årets top 10-liste:

NR. 11: Depanneur flytter til Rantzausgade og styrker Nørrebro-brandet

NR. 12: Ny plads ved Nørrebro Station bliver dobbelt så stor som i dag

NR. 13: Yones fra Blågårds Plads kæmper for at gøre Danmark tryggere

REDAKTIONENS FAVORITTER

Ud over flere af de mest læste artikler var vi her på Mit Nørrebros redaktion i det forgangne år allermest glade for at kunne fortælle følgende historier:

Ny rapport: Mere tryghed og mindre kriminalitet på Nørrebro

Tag den, corona: Lundtoftegade laver Danmarks højeste altanbanko

Deres forsømte forår: læs 8.A’s stærke corona-digte

Related Articles

X