MN logo rgb web 300x77
Det laver de ved Søerne: kort proces med trædød og svampesyge

Det laver de ved Søerne: kort proces med trædød og svampesyge

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Kommunens gartnere arbejder i disse uger på at beskære og udskifte en række kastanjetræer langs Søerne. 13 træer bliver fældet og erstattet af nye.

Topfoto: Martin Dybdal, martindybdal.com

Hvis du en eller flere gange har set hætteklædte – eller andre – personer gå og rode ved kastanjetræerne langs Søerne, skal du ikke straks få skumle associationer til den makabre aktuelle Netflix-serie ’Kastanjemanden’.

Den megen aktivitet omkring træerne skyldes slet og ret, at Københavns Kommune er i gang med en større omgang træpleje, hvor en lang række træer bliver beskåret.

Arbejdet sker for at undgå, at døde grene knækker af og falder ned i hovedet på os, der færdes os Søerne – eller på vores biler, cykler eller andet, der kan tage skade af at blive ramt af en nedfalden gren.

Herudover er der behov for at male nogle af de lysmaster, der står langs Søerne – og det kan jo være lidt svært, hvis masterne er helt tilgroede.

Arbejdet udføres af gartnere fra kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, og i alt må 13 træer lang Peblinge Sø og Sortedam Sø helt lade livet, da træerne enten er helt døde eller har større døde partier i kronen.

Ifølge enhedschef i forvaltningen Jakob Hjuler Tamsmark er der ingen vej uden om at fælde de pågældende træer.

“Vi hverken beskærer eller fælder træer for sjovs skyld. Det stormede godt i forrige uge, og erfaringen siger os, at der kommer flere af den slags storme i løbet af efteråret,” siger han som forklaring på det igangværende arbejde.

Kommunen forsikrer, at der ikke bare kommer til at være huller i trærækken de steder, hvor de 13 snart fældede kastanjetræer står i dag.

Københavns Kommunes træpolitik 2018-2025 kræver nemlig, at der bliver plantet erstatningstræer for de fældede træer, og at træerne skal være af samme type.

De første træer bliver plantet her i 2021, mens de resterende bliver plantet til foråret.

Træfældningsarbejdet ved Søerne forventes at vare i alt to-tre uger afhængigt af vind og vejr.

Related Articles

X