MN logo rgb web 300x77
Det sker i vinterferien: lys, jazz og mad – og klamme armhuler

Det sker i vinterferien: lys, jazz og mad – og klamme armhuler

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 5 år gammel
Nørrebro er i hele vinterferien spækket med arrangementer for både børn og voksne. Læs her, hvad du ikke må gå glip af (og gå på yderligere opdagelse i vores kalender).

Du behøver hverken bevæge dig uden for din bydel eller belaste din bankkonto for at kunne deltage i væg-til-væg-arrangementer i hele næste uge. En række koncerter, udstillinger mm. er ganske gratis – og er du villig til at spendere lidt penge, bliver udvalget næsten uoverskueligt stort. Vi bringer et udpluk af nogle af de mest lovende programpunkter:

Du kan begynde ferien allerede kl. 14 i dag med at gå til reception hos en af bydelens grønne pionérer, TagTomat. De holder åbent hus og byder på lidt til ganen i anledning af deres 5 års fødselsdag, og dagen vil frem til kl. 20 være fyldt med såvel underholdning som faglige oplæg. Det hele foregår i TagTomats lokaler på Jagtvej 59.

Hele den kommende uge kan du gå til en række koncerter som en del af den igangværende og tre uger lange landsdækkende musikfestival Vinterjazz. Her på Nørrebro udspiller festivalen sig hos blandt andre Spillestedet Stengade, spillestedet ALICE og AULA i VerdensKulturCentret, Brorsons Kirke, Gaarden & Gaden og Lygten Station (som godt nok ligger liiige på den anden side af grænsen til 2400, men det lukker vi for en sjælden gangs skyld øjnene for). De fleste af arrangementerne henvender sig til voksne, men i Brorsons Kirke er der fokus på børnene i Jazz for Kids lørdag den 9. februar kl. 13.

Vi er lige nu også midt i Copenhagen Light Festival, og på næste lørdag den 16. februar leder lysgardinerne i Blågårdsgade vej til en eksplosion af en lysfest på Blågårds Plads. Her kan du blandt andet opleve lysinstallationer, skyggecirkus og gruppeudstilling, og på Blågårdens Bibliotek er der leg med hjemmelavede lysbilleder for børnene. Festlighederne bindes sammen i et udendørs suppekøkken med gratis varm suppe, bålgryder, bæredygtige øl og et farverigt dj-set af Anthon Stacks fra den lokale Palmspree og ‘World News’ på Heartbeats Radio. Og huskede vi at sige, at det hele er gratis? 

Til de lokale madører er der også masser af guf, for i uge 7 løber restaurantfestivalen Dining Week og dens mindre kollega DinnerDays af stabelen. Her kan du købe en 3-retters menu til henholdsvis 215 og 210 kroner (+ billetgebyr). Nørrebro Bryghus i Ravnsborggade og DirtyDishes Pop-up i KoncertKirken på Blågårds Plads deltager i DinnerDays, mens Dining Week har hele otte Nørrebro-restauranter på spisekortet, nemlig Ravnsborg Vinbar, Ravnsborg Kitchen & Bar og Kung Fu II Izakaya Bar i Ravnsborggade, Food Club og Frankies Nørrebro på Sortedam Dossering, Sebastopol på Sankt Hans Torv samt Spisebar 20 og den nyåbnede Glou Glou i Rantzausgade. Bestil bord på diningweek.dk eller dinnerdays.com

Særligt for børnene skal også nævnes, at cirkusteltet på Blågårds Plads hver dag fra og med søndag den 10. til og med søndag den 17. februar er åbent for børnekulturfestivalen Vinterpaladset med cirkus, musik og rytmik for de allermindste Nørrebroborgere op til 6 år (og deres voksne). Og så holder ByOasen snitteri og bålhygge tirsdag og torsdag i vinterferien, begge dage kl. 10-12 og igen kl. 14-16.

Og så bliver vi nødt til at nævne ugens mest … specielle arrangement: Forfattersamtale med Rob Dunn i LiteraturHaus(den nedlagte kirke) i Møllegade i morgen, lørdag den 9. februar kl. 20. Det lyder måske ikke umiddelbart så aparte, men så læs lige LiteraturHaus’ egen beskrivelse af samtalen med Rob Dunn, der er en af verdens førende eksperter i mikroorganismer og forfatter til den helt nye og anmelderroste bog ‘Never Home Alone’: 

“Rob Dunn vil bl.a. fortælle om livet i en armhule, hvordan mikroorganismer fra menneskehænder påvirker brøddej, og hvordan hulegræshopper kan hjælpe os med at transformere industriaffald til energi. En del af hans undersøgelser er baseret lige her i København, og han vil løfte sløret for, hvad der i virkeligheden kommer ud af brusehovedet, når du tænder for vandet. Det bliver med garanti fascinerende – og nok også lidt klamt”.

Se mange flere arrangementer i Mit Nørrebros kalender.

(Blå arrangementer er for voksne eller alle, røde arrangementer er specielt for børn).

Fotos: DCL

Related Articles

X