Mit Nørrebro
Dømt for bilbrande i Baldersgade bor i gadens kollektiv

Dømt for bilbrande i Baldersgade bor i gadens kollektiv

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
En 27-årig etnisk dansk mand, der bor i Baldersgades ungdomskollektiv BumZen, er dømt for at have brændt ni af sine naboers biler af.

Rækken af bilbrande i Baldersgade blev onsdag eftermiddag opklaret som en ren tilståelsessag fra en 27-årig mand, der selv bor i gaden,

“Jeg havde bare drukket for meget,” lød mandens forklaring ifølge Berlingske Tidende, der var til stede under retssagen i Københavns Byret.

Manden er etnisk dansker og beboer i gadens aktivistiske venstreradikale kollektiv BumZen, der ligger i de to sammenhængende og tidligere besatte huse i Baldersgade 20-22, som i midten af 1980’erne blev legaliseret og opkøbt med donationer fra Kim Larsens Himmelblå-fonden.

I retten forklarede den dømte, at han har haft et alkoholmisbrug gennem mange år – siden 15 års-alderen.

“Jeg var påvirket og en idiot. Jeg tænkte ikke rigtig klart, og til tider går klappen ned,” forklarede han ifølge Berlingske.

Den 27-årige blev idømt et års ubetinget fængsel for at have afbrændt ni biler i Baldersgade i perioden fra 30. august til 23. oktober i år. Han skal derudover betale over en million kroner i erstatning – det fulde beløb kendes endnu ikke.

Da den dømte første gang blev fremstillet i grundlovsforhør for et par uger siden, nægtede han sig skyldig, men i retssalen i går påtog han sig altså ansvaret for at have sat otte biler i brand og forsøgt at antænde en niende.

Arkivfoto fra kolletivet BumZen i baldersgade under en demo i januar 2018: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X