MN logo rgb web 300x77
Dømt for bilbrande i Baldersgade bor i gadens kollektiv

Dømt for bilbrande i Baldersgade bor i gadens kollektiv

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
En 27-årig etnisk dansk mand, der bor i Baldersgades ungdomskollektiv BumZen, er dømt for at have brændt ni af sine naboers biler af.

Rækken af bilbrande i Baldersgade blev onsdag eftermiddag opklaret som en ren tilståelsessag fra en 27-årig mand, der selv bor i gaden,

“Jeg havde bare drukket for meget,” lød mandens forklaring ifølge Berlingske Tidende, der var til stede under retssagen i Københavns Byret.

Manden er etnisk dansker og beboer i gadens aktivistiske venstreradikale kollektiv BumZen, der ligger i de to sammenhængende og tidligere besatte huse i Baldersgade 20-22, som i midten af 1980’erne blev legaliseret og opkøbt med donationer fra Kim Larsens Himmelblå-fonden.

I retten forklarede den dømte, at han har haft et alkoholmisbrug gennem mange år – siden 15 års-alderen.

“Jeg var påvirket og en idiot. Jeg tænkte ikke rigtig klart, og til tider går klappen ned,” forklarede han ifølge Berlingske.

Den 27-årige blev idømt et års ubetinget fængsel for at have afbrændt ni biler i Baldersgade i perioden fra 30. august til 23. oktober i år. Han skal derudover betale over en million kroner i erstatning – det fulde beløb kendes endnu ikke.

Da den dømte første gang blev fremstillet i grundlovsforhør for et par uger siden, nægtede han sig skyldig, men i retssalen i går påtog han sig altså ansvaret for at have sat otte biler i brand og forsøgt at antænde en niende.

Arkivfoto fra kolletivet BumZen i baldersgade under en demo i januar 2018: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X