MN logo rgb web 300x77
Drab i Mjølnerparken giver livstid til to bandemedlemmer

Drab i Mjølnerparken giver livstid til to bandemedlemmer

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Landsretten har torsdag idømt to unge medlemmer af Loyal to Familia fængsel på livstid for et drab og et drabsforsøg på to mænd i Mjølnerparken under bandekonflikten i 2017.

De to unge mænd, der en novemberdag i 2017 styrede en knallert ind mod Mjølnerparken og affyrede dræbende skud mod en personbil, skal i fængsel på livstid.

Det blev torsdag udfaldet i en dom i Østre Landsret, der dermed bekræftede Københavns Byrets afgørelse i sagen fra april sidste år.

Mændene, Osama Mohammad Khidhir og Ibrahim Jamil Bader Merei, er fra den nu opløste bande Loyal to Familia og er i dag 20 og 24 år. 

De syv skud, de med en halvautomatisk pistol affyrede mod bilen i Mjølnerparken, dræbte én mand, den 22-årige Ghassan Ali Hussein, og sårede en anden, mens en tredje person nåede at flygte ud af bilen uden at blive ramt.

Den dræbte var ikke medlem af en bande, men det er politiets opfattelse, at de to øvrige mænd i bilen er medlemmer af LTF’s rivaliserende bande Brothas.

Bandeparagraffen i brug

I byretten blev de to LTF’ere dømt for drabsforsøg på begge de to overlevende personer, men landsretten fandt ikke bevis for, at de forsøgte at dræbe den person, der flygtede fra bilen.

Da landsretten har vurderet, at drabet skete som led i bandekonflikten, er de to mænd dømt efter straffelovens såkaldte bandeparagraf – paragraf 81a – der udløser en højere straf.

Flere vidner har afgivet forklaring i sagen, og det får de ifølge nyhedsbureauet Ritzau ros for af anklager Emil Folker fra Statsadvokaten i København.

“Denne her sag var ikke blevet opklaret, hvis ikke det var, fordi mere end 10 københavnere havde kontaktet politiet omkring de ting, de så på gerningsdagen vedrørende nogle maskerede gerningsmænd, der kørte ind i Mjølnerparken,” siger han til nyhedsbureauet.

Anden dom på to uger

Det er mindre end to uger siden, at 10 LTF’ere i Østre Landsret blevet idømt samlet 60 års fængsel for grov vold begået under bandekonflikten i 2017. To af medlemmerne blev udvist for bestandig.

Denne sag omhandlede en episode, der fandt sted i Mjølnerparken måneden forinden, i oktober 2017. 

Her jagtede de 10 mænd iført masker og bevæbnet med knive og slagvåben fem medlemmer af Brothas, der dog slap væk, hvorefter de 10 LTF’ere overfaldt et sjette Brothas-medlem på Tagensvej.

Related Articles

X