MN logo rgb web 300x77
Du kan stadig nå det: Her kan nørrebroere få hjælp til julen

Du kan stadig nå det: Her kan nørrebroere få hjælp til julen

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel

Det er ved at være sidste udkald, hvis du har brug for hjælp til at komme julen i møde. Men hvis du er værdigt trængende – og hurtig – kan du stadig nå at få julehjælp. 

En kurv med mad eller et kontant tilskud til ungernes gaver. Selv mindre beløb kan gøre en stor forskel, hvis det er svært at få de økonomiske ender til at mødes i lyset af den kommende julehøjtid.

Derfor uddeler mange kirkelige og kristne organisationer julehjælp – nogle gør det i fællesskab, andre har deres egne uddelinger. Store landsdækkende organisationer har ofte centrale ansøgningsordninger, men nogle humanitære organisationer uddeler via lokale afdelinger. 

Her er de steder og organisationer på Nørrebro, som yder lokal hjælp, og som stadig har åbent  for ansøgninger:

Stefanskirken

Er du rigtig hurtig, så er i dag, onsdag, den sidste dag, hvor du kan søge om julehjælp hos Stefanskirken. Du kan søge om hjælp pr. hjemmeboende barn under 18 år samt ét juletræ fra kirkepladsen. Beløbet gives som gavekort. 

Du skal bruge et ansøgningsskema, som du kan hente her 

Du kan aflevere ansøgningen direkte i Stefanskirkens postkasse i Vedbækgade 12 i en kuvert mærket “julehjælp”. Men du kan også sende ansøgningen elektronisk til jane.hansen.cph@gmail.com

Ansøgningsfrist: onsdag 27. november.

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen i Jægerborgsgade uddeler julegaver til børn i alderen 3-14 år. Man skal være bosat på Nørrebro for at komme i betragtning. Hjælpen består af et gavekort til op til 250 kroner til enten Fætter BR i Frederiksbergcentret eller til Bog&Idé eller H&M i Nørrebrocentret. 

Du afleverer din ønskeseddel sammen med ansøgningsskemaet i butikken på Jægerborgsgade 5-7 i en lukket kuvert. Ansøgningsskemaet kan hentes her

Ansøgningsfrist: onsdag 27. november.

Mødrehjælpen har også en landsdækkende julehjælp også. Her er ansøgningsfristen torsdag 12. december kl. 10.00. Du kan læse mere her

Dansk Røde Kors

Uanset om du fejrer jul eller ej uddeler Dansk Røde Kors også hjælp i den søde juletid. Den kommer i form af et gavekort på 800 kroner til brug i Coops butikker. 

Uddelingen foregår fra Netværkshuset Nørrebro på Nordre Fasanvej 224. Her kan du også aflevere ansøgningsskemaet fysisk, hvis du ikke vil sende det digitalt. 

Ansøgningsskemaet kan hentes her

Ansøgningsfrist: lørdag 30. november.

Kingos Kirke

Menighedsplejen ved Kingos Kirke uddeler julehjælp til primært enlige med børn, hvis indkomst ikke overstiger kontanthjælpen. Du skal være bosiddende i sognet for at komme i betragtning. 

Du skal bruge denne ansøgningsblanket

Ansøgningsfrist: søndag 1. december.

Samvirkende Menighedsplejers Julehjælp (SMJ)

Hvis din lokale kirke ikke deler julehjælp ud, kan du søge om hjælp hos Samvirkende Menighedsplejers Julehjælp. Det er lidt mere besværligt, for SMJ uddeler ikke direkte til familier eller enlige. Du skal derfor gå via din præst i din lokale sognekirke. 

Spørg i din kirke, om de uddeler julehjælp i samarbejde med SMJ. Hvis de gør, så skal du bede kirkens præst om at ansøge for dig. 

Er du i tvivl om, hvilket sogn eller hvilken kirke du tilhører, kan du finde ud af det ved at indtaste din adresse på www.sogn.dk.

Du kan læse mere om uddeling af julelegater her

Ansøgningsfrist: tirsdag 3. december.

Blågårds Sogn

For dig, der bor i Blågårds Sogn – som dækker kirkerne Hellig Kors Kirke og Brorsons Kirke – er der mulighed for at søge om julehjælp i form af en julekurv, der enten indeholder and eller flæskesteg. 

Du skal forbi kirkekontoret på Kapelvej 38 eller Bespisningen på Stengade 40 for at hente et ansøgningsskema. Vær opmærksom på, at disse to steder har begrænsede åbningstider.

Du kan læse mere om julehjælpen her

Ansøgningsfrist: tirsdag 10. december.

Har du viden om andre steder på Nørrebro, hvor der uddeles julehjælp, er du velkommen til at kontakte redaktionen.

Foto: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X