MN logo rgb web 300x77
Efter metrobyggeriet: Beboerne har atter indtaget Nørrebroparken

Efter metrobyggeriet: Beboerne har atter indtaget Nørrebroparken

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Flere års metrobyggeplads er nu pakket væk, hegnet er taget ned, og nørrebroerne (og deres hunde) kan nu atter boltre sig i Hillerødgade-enden af Nørrebroparken.

Vi vælter os ikke ligefrem i store, grønne områder her i bydelen, og derfor har det også ærgret mange at måtte afgive en stor bid af Nørrebroparken til metrobyggeplads.

Men nu er byggepladsen ud mod Hillerødgade lukket ned, og parken er ikke alene genåbnet, men har fået nye faciliteter som løgplæne, æblelund med spiselige æbler og en ny hundeluftergård med københavnerbænke.

Og lokalbefolkningen har været hurtige til at byde parken velkommen tilbage – mindre end en uge efter genåbningen myldrer området med folk, der slikker sol, læser bøger og lader deres legeglade hunde løbe rundt på det dertil indrettede areal.

“Nørrebroparken betyder rigtig meget for rigtig mange mennesker i lokalområdet. Det er et af de åndehuller i byen, hvor man kan koble af og nyde en bid natur midt i hovedstaden. Det kræver altid meget af beboerne, når vi udvikler byen med for eksempel metro, og jeg er sikker på, at der er en masse, der, ligesom jeg, glæder sig over, at hegnene forvinder til fordel for en grøn park. Jeg håber, at beboerne vil nyde, at de også kan tilbringe sensommeren i denne del af parken,” siger Enhedslistens stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL).

Og det håb ser det jo ud til, at hun får opfyldt til fulde.

Vidste du… at der på Nørrebro blot er 7 m2 offentligt grønt pr. indbygger? Det tal er i gennemsnit 39 m2 pr. indbygger i hele København. (Kilde: Københavns Kommune.)

Kort: Københavns Kommune. Billeder: Mit Nørrebro

Related Articles

X