MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Efter metrobyggeriet: Beboerne har atter indtaget Nørrebroparken

Efter metrobyggeriet: Beboerne har atter indtaget Nørrebroparken

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Flere års metrobyggeplads er nu pakket væk, hegnet er taget ned, og nørrebroerne (og deres hunde) kan nu atter boltre sig i Hillerødgade-enden af Nørrebroparken.

Vi vælter os ikke ligefrem i store, grønne områder her i bydelen, og derfor har det også ærgret mange at måtte afgive en stor bid af Nørrebroparken til metrobyggeplads.

Men nu er byggepladsen ud mod Hillerødgade lukket ned, og parken er ikke alene genåbnet, men har fået nye faciliteter som løgplæne, æblelund med spiselige æbler og en ny hundeluftergård med københavnerbænke.

Og lokalbefolkningen har været hurtige til at byde parken velkommen tilbage – mindre end en uge efter genåbningen myldrer området med folk, der slikker sol, læser bøger og lader deres legeglade hunde løbe rundt på det dertil indrettede areal.

“Nørrebroparken betyder rigtig meget for rigtig mange mennesker i lokalområdet. Det er et af de åndehuller i byen, hvor man kan koble af og nyde en bid natur midt i hovedstaden. Det kræver altid meget af beboerne, når vi udvikler byen med for eksempel metro, og jeg er sikker på, at der er en masse, der, ligesom jeg, glæder sig over, at hegnene forvinder til fordel for en grøn park. Jeg håber, at beboerne vil nyde, at de også kan tilbringe sensommeren i denne del af parken,” siger Enhedslistens stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL).

Og det håb ser det jo ud til, at hun får opfyldt til fulde.

Vidste du… at der på Nørrebro blot er 7 m2 offentligt grønt pr. indbygger? Det tal er i gennemsnit 39 m2 pr. indbygger i hele København. (Kilde: Københavns Kommune.)

Kort: Københavns Kommune. Billeder: Mit Nørrebro

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X