MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Efter skuddrab: Anholdte i grundlovsforhør, beboere samles på gaden

Efter skuddrab: Anholdte i grundlovsforhør, beboere samles på gaden

De to anholdte efter skyderiet ved Nørrebrogade torsdag fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag. Samtidig varsler borgerinitiativet ’Vi tager gaderne tilbage’ en aktion fredag eftermiddag.

Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Opdateret 3. december kl. 12.01 med kommentar fra Københavns Politi.

Fredag er dagen derpå efter gårsdagens skuddrab på Ydre Nørrebro, og det bliver markeret på to måder:

Dels bliver de to personer, der i aftes blev anholdt i forbindelse med skyderiet, fremstillet i grundlovsforhør kl. 10.45 i dommervagten i København.

Anklagemyndigheden har begæret lukkede døre, og Københavns Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om sagen, der ifølge politiets seneste oplysninger er banderelateret.

Dels har borgerinitiativet ’Vi tager gaderne tilbage’ varslet samling på hjørnet af Nørrebrogade og Sorgenfrigade kl. 17-18 fredag.

Dette er del af en fast tradition, hvor bydelens beboere efter voldsepisoder med brug af våben mødes på gerningsstedet dagen efter kl. 17 for en fredelig markering imod volden.

“Handlinger som den (gårsdagens skuddrab, red.) skaber frygt og uro lokalt i fh.t. at færdes på og omkring stedet. Så det er vigtigt at markere modstand imod at bander, bøller og voldsforbrydere skal bestemme, hvor almindelige mennesker på Nørrebro skal færdes,” skriver ’Vi tager gaderne tilbage’ i en pressemeddelelse.

“Det er vigtigt, at vi på Nørrebro står sammen med de beboere, der oplever utrygheden lige uden for deres gadedør. Vi skal møde op og markere, at vi ikke vil findes os i, at der skydes i vores gader, og at uskyldige mennesker skal udsættes for fare, samt give muligheden for at kunne tale hændelsen igennem. Vi ønsker at få roen og trygheden tilbage i vores gader,” udtaler Jan Malinowski fra initiativet.

’Vi tager gaderne tilbage’ opfordrer til, at man til samlingen kommer med blomster, kaffe og kage.

Mere politi i området

Københavns Politi oplyser til Mit Nørrebro, at de lokale betjente i dag har en øget tilstedeværelse i området ved Nørrebrogade og Sorgenfrigade, og de fra kl. 17 også vil være til stede med den mobile politistation under ‘Vi tager gaderne tilbage’-markeringen.

“Så hvis der er borgere, der er bekymrede eller vil have gode råd fra politiet, er de meget velkomne. Har man viden om skyderiet fra i aftes, skal man selvfølgelig også kontakte politiet på tlf. 1-1-4,” siger politikommissær Thomas Ahlburg, der er leder af Nørrebro og Østerbro nærpoliti.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X