MN logo rgb web 300x77
Er du klar? Årets mest oplevelsesrige weekend venter på dig!

Er du klar? Årets mest oplevelsesrige weekend venter på dig!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Nørrebro kan i den kommende weekend byde på intet mindre end tre store festivaler, fire gedigne loppemarkeder og et brag af en sportsfinale – plus det løse. Hvad vælger du?

Har du haft en fredelig og afslappende påske? Godt. Hvis du er i stand til at kombinere det med en god, lang nattesøvn her de kommende dage, kan det være, at du på fredag er udhvilet nok til at gå om bord i den kommende weekend. 

Men vi kan ikke helt love det.

Alle mulige gode kræfter har nemlig både i samråd med og uafhængigt af hinanden besluttet, at den sidste weekend i april skal være så stort et overflødighedshorn af kultur-, mad-, markeds- og sportsbegivenheder, at du ikke skal regne med at få lukket et øje i de to døgn, en weekend typisk varer.

Intet mindre end tre store festivaler, fire kendte loppemarkeder og en sportsfinale på eliteplan vil konkurrere om din opmærksomhed med over 100 forskellige events. Det drejer sig om:

48Timer Festival

Det er fjerde år, Silent Disco er med på 48Timer Festival. Her kan du vælge din favorit blandt tre forskellige kanaler på Silent Discos særlige hovedtelefoner og stadig danse med til de fester, der foregår på de andre kanaler. Fotos (ovenstående og i toppen af artiklen): Yann Houlberg Andersen / Silent Events DK.

Den største og mest varierede af weekendens tre festivaler, der i sig selv er et veritabelt oplevelsesmaraton. 48Timer, der i år afholdes for ottende gang, udspringer af lokale ildsjæles vilde idéer, store tanker og dybe kærlighed til vores farverige og levende bydel, og det er næsten nemmere at sige, hvad du ikke kan opleve, end hvad du kan opleve.

Men vi prøver:

Festivalen spænder fra larmende gadefester til stille kirke-chillout – med en masse dans, musik, mad, kreative workshops, rundvisninger, gåder og meget andet ind imellem.

Det hele sparkes for alvor i gang fredag kl. 15 med paraden ’Keep Nørrebro Weird’, hvor de lokale pladebutikker Insula Music, Rekords, Palmspree og Percy Records sammen præsenterer en række musiknavne, mens de bevæger sig fra Blågårds Plads til den officielle åbningsfest på Den Sorte Plads.

En førstegangsoplevelse på festivalen er, at den catalanske festival Aplec International,

der hvert år afholdes et nyt sted i verden, indgår som en del af 48Timer. Du kan derfor få et unikt indblik i den traditionsrige middelhavskultur, når 500 catalanere både fredag, lørdag og søndag fylder vores gader med dans, mad, festoptog og mennesketårne.

Du kan komme til graffiti workshop i Nørrebrohallen, forårsfest på Balders Plads, åbent hus i Bioteket i Osramhuset, svampedyrkning hos TagTomat, sauna under åben himmel med Sjællandsgade Bad, diverse danseevents, flere gange fællesspisning, søndag morgen-yoga på Nordre Fasanvej, Silent Disco på Dronning Louises Plads og sæbekasseløb på Blågårds Plads.

Undervejs kan du også trække dig lidt tilbage fra det hele på et gigantisk picnictæppe på 20×30 meter i Nørrebroparken med stemningsmusik og mulighed for både at købe mad og drikke og at spille banko.

Og så er der alt det, vi ikke har nævnt. Undskyld. Vi prøver at få jer med næste år.

Tid: fredag 26. kl. 12 – søndag 28. april kl. 22 (ja, det får vi også til mere end 48 timer, men det må I tale med arrangørerne om ;-))
Sted: Over hele Nørrebro
Pris: De fleste arrangementer er gratis, men nogle kræver tilmelding og enkelte entré.
Arrangører: Kultur- og Fritidsforvaltningens afdeling KulturN og kulturhusene Blågården, Osramhuset, Nørrebrohallen og Union med støtte fra Nørrebro Lokaludvalg, Kultur- og Fritidsudvalget og Tuborg Fondet. Festivalen præsenteres desuden i samarbejde med Nørrebros lokale foreninger, erhvervsdrivende, privatpersoner og ildsjæle.

Se hele programmet her

Street Food Festival 2019

Var det noget med en argentinsk steaksandwich? Så er det Fuego Restaurants food truck, du skal besøge. Foto: Københavns Madmarked/ Fuego Restaurant.

Hans Tavsens Park bliver omdannet til en kulinarisk oase med autentisk gademad i alle afskygninger – i alt 30 forskellige madkoncepter fra argentinsk steaksandwich og asiatisk-inspirerede Bao Buns over såvel salte som søde crepes og butter chicken til håndlavet is. 

Sideløbende spilles der live jazz og afholdes en række aktiviteter for børn og voksne – herunder brætspil, gin-workshop og frøbombe-ditto samt De SMÅS Marked med kvalitetsdesign til børn.

Tid: fredag 26. kl. 16 – søndag 28. april kl. 20 
Sted: Hans Tavsens Park
Pris: Du kan jo ose rundt gratis, men ellers er alle måltider til at betale sig fra. 
Arrangører: København Mad & Marked og Aarhus Mad & Marked

Se hele programmet og de deltagende madboder her

ALICE Spectacle

Fredagen på Spectacle rundes af med futuristiske nattevisioner, når Eartheater byder på møder mellem elektronisk musik, klassiske kompositioner, vild vokal og harpeklang, inden Nazar med udgangspunkt i Angolas borgerkrig indkapsler krigens brutalitet og samtidig skaber håb for en bedre verden. Den danske lydkunstner og komponist Xenia Xamanek åbner aftenen. Foto: ALICE .

Weekendens tredje festival, ALICE Spectacle, er en helt ny lille Nørrebro-borger, og den handler om musik og atter musik.

“Eksplosiv afrobeat fra Les Frères Smith, kirkekoncert med avantgarde-ikonet Charlemagne Palestine, elektronisk angolansk protestmusik fra Nazar, storslåede møder mellem electronica og klassisk harpe fra Eartheater, dragende folk fra Anna & Elizabeth og kritikerrost roots fra Middelhavsregionen med Monsieur Doumani. Det er blot noget af det, man kan glæde sig til,” lyder den lokkende beskrivelse fra spillestedet ALICE, der kalder den nye festival for “en fejring og en fremvisning af spillestedets unikke og grænsesøgende DNA.”

Programmet er fordelt over 6 musikalske blokke, der sammen reflekterer hele ALICEs spektrum af musik – fra eksperimenterende musik, improv og elektronisk musik til global og roots.

Tid: fredag 26. kl. 16 – søndag 28. april kl. 02
Sted: På og omkring ALICE, Nørre Allé 7 ved Sankt Hans Torv.
Pris: De enkelte  musikalske blokke koster 140 kr. inkl gebyr, partoutbilletter koster 350 kr. inkl. gebyr.
Arrangører: Spillestedet ALICE.

Se hele programmet her

Loppemarkeder

Blågårdsgade er et af de fire steder, hvor du kan loppeshoppe på Nørrebro denne weekend. Foto: Alle kender Blågårdsgade

Som om det ikke allerede var nok, kan du også gå helt og aldeles loppeamok denne weekend. Det er nemlig lykkedes at presse fire loppemarkeder ind på vores kun 4,1 kvadratkilometer i løbet af to dage:

Lørdag kl. 9-16 er der det velkendte ’Danmarks smalleste loppemarked’ langs Assistensen – med alskens slags lopper til hver en pengepung.

Søndag kl. 10-15 er der både loppemarkedet ’Loppemarked og musik’ i Nørrebrohallen som en del af 48Timer samt det populære vintagetøjsmarked ’Veras Market under Buen’ – der, som titlen antyder,  foregår under Bispeengbuen.

Endelig kan du søndag fra kl. 11 til kl. 17 loppe den på Blågårdsgade Loppemarked med genbrug og tilbud fra gadens beboere og butikker. 

Basketkvindernes guldkamp

Stevnsgades elitedamer kan vinde guld på hjemmebane på søndag. Foto: Robert Dines Rasch / Stevnsgade Basketballs fanside.

Midt i mad, musik , optog, dans og lopper kæmper Stevnsgade Basketballs elitekvindehold en for pladsen om den absolutte topplacering.

Onsdag drager holdet til Amager for at spille 1. finalekamp, og på søndag gælder det så den anden og afgørende kamp, der spilles på hjemmebane i Nørrebrohallen.

“Alle mand i hallen!!! Vi får besøg af Amager i 2. finalekamp. Lad os lige vise dem, hvor skabet skal stå!?! Kom i hallen og lav noget LAAAARMMMM!!! Der garanteres MAX spænding for alle pengene!,” lover klubben.

Tid: søndag 28. kl. 13.30-15.30 
Sted: Nørrebrohallen
Pris: Voksne: 50 kr. Børn 25 kr. Medlemmer af Stevnsgade Basketball: Gratis + 1.
Arrangører: Stevnsgade Basketball.

Related Articles

X