MN logo rgb web 300x77
Et gavlmaleri bliver til: Følg fødderne i Griffenfeldsgade

Et gavlmaleri bliver til: Følg fødderne i Griffenfeldsgade

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Et nyt værk har føjet sig til rækken af Nørrebros kendte og elskede gavlmalerier – og det handler om noget, vi alle har tilfælles: fødder. 

Mens vi andre har holdt sommerferie, har den lokale kunstner Caroline Thon været på arbejde. 

Dag efter dag har hun ladet sig hejse op i en lift højt oppe over Griffenfeldsgade sammen med malerbøtter og pensler for at male noget så jordbundet som fødder.

Det nye gavlmaleri er det mest synlige resultat af kunstprojektet ’Fødder Mødes’, som Caroline Thon har skabt i samarbejde med Gadelauget i Griffenfeldsgade – hvor hun selv bor – og med støtte fra Områdefornyelsen Indre Nørrebro. 

Og, ikke mindst: med hjælp fra over 80 lokale beboere, der har stået model til en stor variation af fodportrætter, som har givet inspiration til maleriet.

“Fødder har vi alle til fælles, og selvom vi til dagligt ikke giver dem samme opmærksomhed som ansigter og hænder, har også fødder personlige træk og bærer spor af vores liv. Dette projekt vil hive fødderne frem i lyset og udforske, hvad de kan fortælle om folk,” lyder det i projektbeskrivelsen.

Nørrebros nyeste gavlmaleri vil blive indviet i forbindelse med en større gadefest, som arrangeres af Gadelauget Griffenfeldsgade her i sensommeren. Så snart datoen bliver offentliggjort, kan du se det i Mit Nørrebros kalender.

Alle billeder fra processen med at male det 3 ½ etagers høje gavlmaleri i Griffenfeldsgade 3 er her foreviget af den lokale fotograf Simon Skipper, som bor i en lejlighed lige overfor.

Du kan læse mere om kunstneren Caroline Thon på caronlinethon.com og Instagramprofilen caroline_thon

Og du kan se flere fotos af Simon Skipper på skipperphotography.dk og Instagramprofilen officialskippz

Related Articles

X