MN logo rgb web 300x77
Ferietip: Gå på opdagelse langs Nørrebros hemmelige, grønne stier

Ferietip: Gå på opdagelse langs Nørrebros hemmelige, grønne stier

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Skift udsigten til asfalt og mursten ud med grønne omgivelser og farverigt blomsterflor, når du her i sommer har lidt fri til at gå på opdagelse i din egen bydel.

Når vi går og cykler rundt i byen, har vi det med at følge vejene – det er det hurtigste, og det er  jo ligesom også det, de er til for.

Men vil du give dig selv en ekstraordinær og grøn oplevelse, skulle du tage at smutte forbi Blågårdens Bibliotek og nappe Områdefornyelsen Indre Nørrebros kort over den såkaldte ’Indre sti’, der løber mellem Assistens Kirkegård og søerne.

Herover- og under ses den grønne stribe, der er klemt inde mellem Stengade (over for Folkets Park) og FSB Blågårdens røde bygninger – har du nogensinde været her?

Kortet viser, hvordan du nærmest uden at bruge gaderne kan følge et unikt stisystem igennem offentligt tilgængelige gårde, som for fleres vedkommende har fået midler af Områdefornyelsen til begrønning, opholdszoner, legepladser og meget mere.

Du kan fx besøge kvarterets største gård i Wesselsgade, hilse på kaniner i Murergården eller nyde udsigten over den store gård i Den Grønne Firkant fra Korsgadehallens bakkede tag.

Den kæmpestore gård mellem Todesgade og Blågårdsgade – hele vejen rundt om Koncertkirken på Blågårds Plads – byder både på et væksthus, bærbuske, højbede – og en hængekøje.

Det hemmelige stisystem var en stor og positiv overraskelse for flere af de gæster, der i juni deltog i Områdefornyelsens arrangement ’1001 Fortællinger på Indre Nørrebro’, selv for folk, der havde boet på Nørrebro i mange år.

Og når sandheden skal frem, så har Mit Nørrebros redaktør i det meste af et årti dagligt cyklet gennem Stengade på vej til arbejde uden at have den ringeste idé om, at der lidt til højre for cykelstyret og -stien lå den frodigste lille have med blandt andet lavendler, klematis og sågar rabarber.

Få et smugkig her – og tag selv hele turen, næste gang du har en times tid eller to til rådighed.

Related Articles

X