MN logo rgb web 300x77
Fikset: Nu kan handicappede bruge metroen på Nørrebros Runddel

Fikset: Nu kan handicappede bruge metroen på Nørrebros Runddel

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Den belægning af løse småsten, der hidtil har forhindret kørestolsbrugere og blinde i at bruge den nye metrostation på runddelen er nu blevet fjernet. 

Der skulle gå godt to måneder, før det kunne lade sig gøre, men nu er ønsket gået i opfyldelse:

Annette From Norring har kørt en tur på Metroens ny Cityring fra sin lokale station, Nørrebros Runddel.

Som Mit Nørrebro kunne berette om i slutningen af november, var både hun og andre kørestolsbrugere kommet til den konklusion, at det var tæt på umuligt at forcere rullestenene på metroens forplads i såvel en manuel betjent som en elektrisk kørestol.

Samtidig dækkede de mange løse småsten for den ledelinje, der skal gøre det muligt for blinde med deres stok at finde vej over metropladsen til stationens elevator.

Efter gentagne henvendelser rykkede Metroselskabet ud med en beklagelse og en lovning om, at problemerne ville være løst inden for de kommende 14 dage.

Nu er de løse småsten blevet fjernet, og Annette From Norring har sammen med Mit Nørrebro været nede at teste forholdene. 

Og som det kan ses på billedet herover, melder hun alt i skønneste orden.

“Det er rart at være blevet hørt, og ingen drømmer, om hvilken forhindring de små sten udgjorde for os i kørestol og for synshandicappede. Så det er skønt, at vi nu kan færdes uden sten i maskineriet,” siger hun

Læs også: Metroen lover bedre handicap-forhold på Nørrebros Runddel

Foto: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X