Mit Nørrebro

Filmfestival: “Brune fædre er Danmarks dårligste brand”

Filmfestival: “Brune fædre er Danmarks dårligste brand”

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 11 måneder gammel
Fahads Forsamlingshus i Teater Grob dannede rammen for en debat om at være far med etnisk minoritetsbaggrund og bød paneldeltagere og publikum op til diskussions-dans. Se med og dan din egen mening.

Uden for Teater Grobs døre suser Nørrebrogades byliv forbi, men indenfor har Fahad Saeed skabt et forum for refleksion, erkendelse og debat.

Fahads Forsamlingshus engagerer sit publikum i diskussioner om aktivisme, kulturforskelle, minoritetsgrupper og andre essentielle emner for Nørrebros beboere og udefrakommende besøgende.

Omdrejningspunktet for debatten, den uge vi er på besøg, er sociolog Aydin Soeis bog ‘Fædre – fortællinger om at blive til som far’, som skildrer fem fædre med etnisk minoritetsbaggrund.

Fire af disse fædre sidder sammen med Aydin klar til at fortælle om de fordomme, de møder som brun far, og om forholdet til deres egne fædre og de generationsforskelle, de har mærket på egen krop.

Selvom Aydin Soei har fokus på fem brune fædre, mener han, at bogen indeholder noget universelt.

Den nye generation af fædre med etnisk minoritetsbaggrund har dog en fod i hver lejr. De er vokset op i det danske velfærdssamfund, med alt hvad det indebærer, imens deres egne fædre er formet af andre og mere autoritære kulturer.

Det har dermed været en svær balance at få de to ender til at mødes, mener flere af de medvirkende.

”Brune fædre har Danmarks dårligste brand,” som Asim Latif, chef for Fædrenetværket Baba og en af bogens medvirkende, udtrykker det.

Film og tekst er lavet af Jens Malthe Næsby, Jonas Hall, Karoline Ellekær Bisgaard og Mille Meldgaard fra TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X