MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Filmfestival: Fra post til postyr – nyt liv til døende postkasser

Filmfestival: Fra post til postyr – nyt liv til døende postkasser

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Kommunikation og byrummet er i forandring, og det vil skuespilleren og kunstneren Anya Sass’ nye udstilling på Nørrebro Bibliotek gøre opmærksom på.

Sneglepost er efterhånden en uddød tradition, og posthusene lukker og flytter ind i supermarkederne i stedet. Men de få postkasser, der er tilbage i byrummet, bliver stadig flittigt brugt af byens undergrund.

Ved første øjekast ligner det blot hærværk, men ved nærmere eftersyn kan man se kommunikationen blomstre frem gennem klistermærker, tags og annoncer.

Postkasserne er blevet til fysiske opslagstavler, som bruges til kommunikation blandt byens beboere. De bruges til alt fra reklame for begivenheder og klistermærker om veganisme til efterlysninger af forsvundne sager.

Derfor lever traditionen om at benytte postkasser til kommunikation stadig i bedste velgående – kommunikationen er blot flyttet udvendig i stedet for at finde sted indvendig.

Efter mange år som lokal nørrebroer rettede Anya Sass sin nysgerrighed mod byrummet. Hun har taget billeder af postkasser rundt omkring i København, og særligt på Nørrebro, og på den måde dokumenteret en kulturhistorisk fortælling om samfundets tendenser.

Postkasserne gør opmærksom på sig selv og vil ikke overses – deraf udstillingens titel ‘Fra post til postyr’.

Udstillingen kan ses på Nørrebro Bibliotek hele i hele oktober – og du kan se mere om udstillingen her:

Tekst og film er lavet af Magnus Schlesinger Nielsen, Nicolai Christensen Hundebøll, Mathilde Margrethe Løwe Kaspersen og Maja Frederikke Karen Østergaard fra TV- og Medietilrettelæggerlinjen på DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Filmen er en del af Mit Nørrebros Takeover Filmfestival.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X