MN logo rgb web 300x77
Filmfestival: Iværksætter laver bæredygtig is af overskudsbananer

Filmfestival: Iværksætter laver bæredygtig is af overskudsbananer

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
En surfrejse til Hawaii blev starten for Christian Cordius’ bæredygtige iværksættereventyr Banana i Jægersborggade, hvor han bekæmper madspild ved at omdanne overmodne bananer til klimavenlig vegansk is.

Danmark er verdens femte største isspisende nation, og bananen er den frugt i verden, som oftest går til spilde.

På Hawaii smagte Christian Cordius for første gang en bananis og tog idéen med hjem til Danmark, hvor han åbnede landets første bæredygtige bananisbar.

Han kombinerer madspild med danskernes hungren efter is på en ny måde, som samtidig redder supermarkedernes overmodne bananer fra skraldespanden. 

På trods af at 2020 har været et hårdt år, har åbningen af Christian Cordius’ butik i hjertet af Nørrebro haft stor succes. Nu drømmer han om at kunne redde endnu flere af verdens bananer ved at udvikle is til hjemmefryseren og skabe direkte kontakt til bananbønder i Afrika. 

Film, tekst og foto af Mathilde Mau, Maria Fogt, Marcus Califano og Alex Hein fra TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, DMJX. Filmen er en del af Mit Nørrebros Takeover Filmfestival.

Related Articles

X