MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Filmfestival: Iværksætter laver bæredygtig is af overskudsbananer

Filmfestival: Iværksætter laver bæredygtig is af overskudsbananer

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
En surfrejse til Hawaii blev starten for Christian Cordius’ bæredygtige iværksættereventyr Banana i Jægersborggade, hvor han bekæmper madspild ved at omdanne overmodne bananer til klimavenlig vegansk is.

Danmark er verdens femte største isspisende nation, og bananen er den frugt i verden, som oftest går til spilde.

På Hawaii smagte Christian Cordius for første gang en bananis og tog idéen med hjem til Danmark, hvor han åbnede landets første bæredygtige bananisbar.

Han kombinerer madspild med danskernes hungren efter is på en ny måde, som samtidig redder supermarkedernes overmodne bananer fra skraldespanden. 

På trods af at 2020 har været et hårdt år, har åbningen af Christian Cordius’ butik i hjertet af Nørrebro haft stor succes. Nu drømmer han om at kunne redde endnu flere af verdens bananer ved at udvikle is til hjemmefryseren og skabe direkte kontakt til bananbønder i Afrika. 

Film, tekst og foto af Mathilde Mau, Maria Fogt, Marcus Califano og Alex Hein fra TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, DMJX. Filmen er en del af Mit Nørrebros Takeover Filmfestival.
Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X