MN logo rgb web 300x77
Filmfestival: Mjølnerparkens seniorer under psykisk pres

Filmfestival: Mjølnerparkens seniorer under psykisk pres

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Kampen om at få lov til at blive boende i det, der skulle have været deres sidste bolig, har slidt på psyken hos beboerne i Mjølnerparkens seniorbofællesskab Midgaarden. Her fortæller de hvorfor.

Seniorbofællesskabet Midgaarden bliver, blandt mange andre beboere, flyttet fra Mjølnerparken som følge af regeringens ghettoudspil.

Forkvinde for Midgaarden Janni Milsted kæmper sammen med de andre beboere for, at deres fællesskab ikke skal blive opløst.

Seniorbofællesskabet består af 18 lejligheder og et stort fælleslokale, hvor man mødes over en kop kaffe, fællesspisning eller andre sociale aktiviteter. Samværet og de gode stunder betyder meget for de ældre, der nyder godt af hinandens selskab – og netop derfor fylder den kommende flytning meget i det lille bofællesskab. 

Beboerne er usikre på, hvad der kommer til at ske i forbindelse med genhusningen af bofællesskabet. De er blevet tilbudt et nyt bofællesskab på naboadressen Hothers Plads eller individuelle lejeboliger andre steder i København, så de ikke står uden tag over hovedet.

På Hothers Plads risikerer de dog, at de nye lejligheders størrelse og dermed også pris bliver en del højere. Mange fra Midgaarden bor alene med en pensionsindkomst, og derfor kan prisstigningen betyde, at det ikke er alle i bofællesskabet, der har råd til at flytte med. Af den grund frygter de, at de bliver splittet ad.

To af Mjølnerparkens fire blokke skal sælges til private udlejere for at skabe mere diversitet samt reducere antallet af familieboliger, så Mjølnerparken kan streges fra ghettolisten. Mange af Mjølnerparkens beboere er dog ikke begejstrede for denne plan – herunder seniorbofællesskabets beboere, der aktivt har valgt Mjølnerparken til som et roligt og skønt sted at være.

Men på trods af ghettoplanen og usikkerheden, den skaber, kæmper seniorbofællesskabet Midgaarden videre i håb om at kunne blive boende, hvor de er glade for at være.

Film og tekst er lavet af Anders Mørch, Jakob Ebskamp og Lykke Østergaard fra TV-og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, DMJX

Related Articles

X