MN logo rgb web 300x77
Filmfestival: Rottetæverne fra Nørrebro

Filmfestival: Rottetæverne fra Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
I de fleste tilfælde vil en rottefænger bekæmpe skadedyrene med en riffel eller lignende, men sådan er det ikke i Morten Grosers tilfælde. Han har nemlig sine to gårdhunde til at gøre det farlige arbejde for sig. 

Nørrebro er blevet en vaskeægte rotterede. Ifølge den nørrebroske rottefænger Morten Groser skyldes det bydelens mange beboere, skrald i gaderne og en mild vinter. 

For rottefængeren og hans to hunde, Wilma og Uzi, betyder det, at mange nørrebroere beder om en ”forebyggende rottegennemgang” af deres gårde. Under gennemgangen kigger Morten Groser og hundene hver en krog og sprække igennem for at se, om der er steder, der ligefrem inviterer til ubudne gæster – eller endnu værre; at rotterne allerede er ankommet. 

Morten Groser fik for 18 år siden øjnene op for hundenes særlige evner i bekæmpelsen af de uønskede skadedyr. Siden dengang har de været hans vigtigste værktøj, når han tager ud til private borgere, store supermarkeder eller noget helt tredje for at stoppe udbredelsen af de smittespredende gnavere. 

Efter de mange år i branchen har den garvede rottefænger mange gode anbefalinger til danskerne, men det vigtigste råd er altid at være på forkant med problemet – for som han siger: ”Det er altid billigere at forebygge rotter, end det er at bekæmpe dem!”

Tekst og film er lavet af Julie Ingemann, Frederik Hauge, Astrid Madsen og Alexander Vinther fra TV-og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, DMJX og er en del af Mit Nørrebros Takeover Filmfestival 2020.

Related Articles

X