MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Filmfestival: WeFood Nørrebro sætter rekord i kampen mod madspild

Filmfestival: WeFood Nørrebro sætter rekord i kampen mod madspild

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Nørrebro støtter op om kampen mod madspild. WeFood på Nørrebrogade har siden corona-nedlukningen i marts forøget deres omsætning med 50 procent. Dermed er Nørrebrobutikken den WeFood-butik i Danmark, der har haft størst fremgang.

I Danmark smider vi 700.000 tons mad ud hver år. Nonprofitorganisationen WeFood er gået til kamp mod madspild og generede sidste år, i 2019, et overskud på 2 millioner kroner. 

Butikskoordinator Claus Petersen er ansvarlig for alle fem butikker i hele landet, og han fortæller, at butikken på Nørrebrogade i flere år har været den med størst succes og flest kunder. Men under coronanedlukningen slog butikken endnu flere rekorder, fordi Nørrebro støtter så meget op om kampen mod madspild.

Når man handler i WeFood på Nørrebrogade, sparer man både penge, redder maden og hjælper de fattigste og mest udsatte mennesker i verden, idet overskuddet går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp.

Film, tekst og foto er lavet af Mathilde Mau, Maria Fogt, Marcus Califano og Alex Hein fra TV- og Medietilrettelægger-uddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Filmen er en del af Mit Nørrebros Takeover Filmfestival.
Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X