MN logo rgb web 300x77
Fire gode gåture på Nørrebro, hvor du kan holde afstand

Fire gode gåture på Nørrebro, hvor du kan holde afstand

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Det gode vejr lokker, men i disse corona-tider kan det være en udfordring at finde et sted at gå en tur med behørig afstand til andre, når man bor i landets tættest befolkede bydel. Vi har allieret os med det lokale guidefirma Byvandring.nu og giver dig her fire sjove og alternative gåture, hvor du ud over at fylde frisk luft i lungerne kan lære nyt om din bydel.

Fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Paul Hartvigson er ankommet på sin sorte cykel. Han står nu midt i solen foran Stefanskirken og skuer opad. For det er det, man skal, når man skal opdage sin by.

“Se nu bare de blomstrende træer i kirkens have, dér bag hegnet. Der er sgu ingen grund til at tage ud på Bispebjerg Kirkegård* sammen med alle de andre for at se på blomstrende kirsebærtræer. De blomster jo også her!”, udbryder han og peger på de forskellige buske og træer, der titter op bag det grønne plankeværk.

Paul Hartvigson, der er uddannet historiker og ejer af Byvandring.nu, har i de seneste ti år arbejdet som turistfører og turet rundt i København med små og store grupper af by- og historieinteresserede turister. 

Men heldigvis for os bor han i hjertet af Nørrebro, og han har tilbudt læserne af Mit Nørrebro fire specialdesignede byvandringsture, hvor vi kan komme væk fra mylderet og samtidig få nogle spændende historier om vores bydel.

Uanset hvilken rute du vælger, så husk med jævne mellemrum at stoppe og kigge op. Mange af byens huse – store som små – har nemlig smukke arkitektoniske detaljer, der viser sig i form af gesimser, dørindramninger, vinduesrammer og tagrygge. 

* Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård er i øvrigt også lukket for besøgende i år, netop fordi man i disse corona-tider er bange for, at folk ikke kan holde den nødvendige afstand.

Historiker og ejer af Byvandring nu, Paul Hartvigson, har skabt de fire bydelsvandringer specifikt til Mit Nørrebros læsere.

VÆLG DIN RUTE

Kort: Elisabeth Schioldann von Eyben.

.

Hvilken rute lyder mest som noget for dig? Klik på din favorit – eller tjek dem alle ud og gå evt. alle turene på fire forskellige dage:

Ydre Nørrebro Industritur / Orange rute (Mjølnerparken til Sifs Plads)

Kom tæt på det nye, kreative liv i bygninger, der gennem årtier har været brugt til forskellige former for industri, og kom helt tæt på bydelens foto-og filmstudier. Se ruten her

Følg Jernbanen / Blå rute (Ågade til Mjølnerparken)

En smuk, grøn og historisk vandretur langs det gamle banelegeme, der bringer dig fra grænsen mod Frederiksberg hele vejen til Mjølnerparken. Se ruten her

Sundhed og hospitaler / Grøn rute (Griffenfeldsgade til Universitetesparken) 

Sygdom og sundhed, hospitaler og død – det lyder brutalt, men dækker samtidig nogle af de smukkeste områder på og på kanten af Nørrebro: Sankt Joseph Hospital, Assistens Kirkegård, den Mosaiske Begravelsesplads i Møllegade, De Gamles By og Universitetsparken. Se ruten her

Hus og have /Lyserød rute (Wesselgade til Vibekevang)

Har vi og vores guide Paul tabt sutten – hus og have på Nørrebro?!? Nej, vi har faktisk enkelte familiehuse spredt rundt i bydelen De ligger spredt rundt i vores bydel, hvor de bidrager med grønt, hygge og liv – vi guider dig til det hele. Se ruten her

Foto: Google

Related Articles

X